Çözüldü Redmi Note 7 telefonda 4K video oynatılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Maximum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    redmi video
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maximum

Uzman
Açmak istediğim 4K bir video var, 6 GB boyutunda. PC üzerinde oynatırken sorun yaşamıyorum, ancak telefonda maalesef oynatılmıyor. Videoyu açtığımda zaman çubuğu ilerliyor ancak görüntü devam etmiyor. Videoyu rastgele sardığımda bir sahne görebiliyorum, fakat yine de oynatılmıyor. Farklı oynatıcılarla da denedim ancak sonuç aynı. Bu işi nasıl halledebilirim? Yoksa telefonun gücüyle mi ilgili bir sorun olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir fps sınırlaması yok, bitrate yükseliği donmalara yol açabilir ama videoyu direkt oynatmaması gibi duruma yol açmaz. Benim önerim PC'de bir render alması olacak hala. Ayrıca videoyu PC'den USB kabloyla telefona aktardıysa o sıralarda sıkıntılar çıkması muhtemel, o da videoyu bozabiliyor.

Videonun H265 veya VP8/VP9 codecinde olmadigina emin misiniz? H264'de bile zorlanabilir SD 660 ve H265/VP8-9 codecinde video oynatmak daha da yorabilir. Her ne kadar decoderi var gozukse de bu seviye cihazlarda H264 disi destek vasat oluyor genelde.

SD660, 4K video oynatabilecek kapasitede bu arada. Helio P60 gibi cihazlar bile gucsuz GPU'lari ile rahatca aciyor 4K videolari. Bunun yil gectikce kotulesmesi gibi bir sey de soz konusu olmamali, MIUI'in her surumde daha bloatlu hale gelmesi disinda. O eklenen bloatlar zaten video oynatimini etkilememeli, zira GPU ile isi var video oynatmanin, tabii oynaticinin donanim hizlandirma destegi varsa.

VLC ve Google Fotograflar uzerinden oynatmayi deneyin bakalim. MIUI video uygulamasi rezalet zira.

Artı -1 Eksi
Reklamlı video oynatıcı

Benim de tahminim tam olarak buydu. Windows bile yer yer bazı codeclerde sorun çıkarıyor, Android cihazların genelinde çok sık karşılaşılan bir durum. Bunu anlamanın en kolay yolu farklı bir video denemek.

Yani farklı bir video açılacaktır yüksek ihtimalle. Yani bunun YUV422 veya YUV 420 formatı bir sürü video formatı var. Eğer uymaz ise açılmaz veya açılır ama böyle sorunlar yaratır. Ses verir görüntü vermez, görüntü verir ses vermez gibi gibi.

Kinemaster hood irony editleri yaparken çok karşılaştığım bir olaydır

Youtube üzerinden 2dk kadarlık bir 4K60fps video indirdim ve çalıştı. Dediğiniz gibi videodan kaynaklı muhtemelen, teşekkürler.

Video codecini nasıl öğrenebilirim Win11 üzerinde?

Bendeki Redmi Note 12 de GCAM var ama 4K kullanılamıyor max 2K hocam Note 7 de nasıl 4K video çekiyor
Onu açmanın yolları vardı Note 7 için ama onlara gerek bile duymadan kullanıyordum. Belki farklı GCam versiyonlarıyla ilgilidir, zamanında tonlarca versiyon deneyip en uygununu buluyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…