Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maximum

Uzman
Açmak istediğim 4K bir video var, 6 GB boyutunda. PC üzerinde oynatırken sorun yaşamıyorum, ancak telefonda maalesef oynatılmıyor. Videoyu açtığımda zaman çubuğu ilerliyor ancak görüntü devam etmiyor. Videoyu rastgele sardığımda bir sahne görebiliyorum, fakat yine de oynatılmıyor. Farklı oynatıcılarla da denedim ancak sonuç aynı. Bu işi nasıl halledebilirim? Yoksa telefonun gücüyle mi ilgili bir sorun olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tam emin olmamakla beraber videonun 4K 60 FPS ve üstüne bir de H264 olması telefonu yoruyor olabilir. (işlem gücünden dolayı) Yani H264 normalde H265'e kıyasla çok daha fazla cihazda sorunsuz çalışabiliyor normalde desteklemesi açısından.

Burada sorun, Videonun gerçek 60 FPS ve Bitrate'ı yüksek olması olabilir. Tabii bu benim yorumum eksik veya hatalı olabilir.

@DarthGorsoy ve @vanillamint hocalarım, sizde yorum yaparsanız iyi olur tablo hakkında.
Bir fps sınırlaması yok, bitrate yükseliği donmalara yol açabilir ama videoyu direkt oynatmaması gibi duruma yol açmaz. Benim önerim PC'de bir render alması olacak hala. Ayrıca videoyu PC'den USB kabloyla telefona aktardıysa o sıralarda sıkıntılar çıkması muhtemel, o da videoyu bozabiliyor.

1709760542817.webp
Bendeki Redmi Note 12'de GCAM var ama 4K kullanılamıyor max 2K hocam Note 7'de nasıl 4K video çekiyor? 🤔
SD 4 Gen 1'in icindeki ISP direkt 4K video cekimi desteklemiyor cunku. Hatta 2K bile desteklemiyordu sanirim,1080p 60 FPS limiti olmasi lazim. SD 660'da boyle bir durum yok. SD 660'in ISP'si 4K 30 FPS cekim yapabiliyor.
4K 60 FPS imis video, SD 660'a biraz fazla gelebilir aslinda ama birkac kare dusurse de oynatabilmesi lazim.
Bu arada VLC mobilde de oynatmıyor.
İlginc. Google Fotograflar'da acmayi denediniz mi? Ustte MX Player zaten onerilmisti ama tekrar onereyim, denemediyseniz.

Tam emin olmamakla beraber videonun 4K 60 FPS ve üstüne bir de H264 olması telefonu yoruyor olabilir. (işlem gücünden dolayı) Yani H264 normalde H265'e kıyasla çok daha fazla cihazda sorunsuz çalışabiliyor normalde desteklemesi açısından.

Burada sorun, Videonun gerçek 60 FPS ve Bitrate'ı yüksek olması olabilir. Tabii bu benim yorumum eksik veya hatalı olabilir.

@DarthGorsoy ve @vanillamint hocalarım, sizde yorum yaparsanız iyi olur tablo hakkında.

Bir fps sınırlaması yok, bitrate yükseliği donmalara yol açabilir ama videoyu direkt oynatmaması gibi duruma yol açmaz. Benim önerim PC'de bir render alması olacak hala. Ayrıca videoyu PC'den USB kabloyla telefona aktardıysa o sıralarda sıkıntılar çıkması muhtemel, o da videoyu bozabiliyor.

1709760542817.webp

Çözüm
H265 destegi SD 660'da pek iyi olmaz yuksek ihtimal ama H265 ile daha dusuk bitratede daha iyi kalite alabiliyorsunuz, bu da video oynatma performansi icin daha iyi olacaktir. Bu video yuksek ihtimal oldukca bitrate konusunda yuksek bir video, ses olarak da sanirsam 32 bit 48KHz AAC kullaniyor cunku, oldukca kaliteli. Bu da telefonu ekstra yoruyor olabilir.

Bence en iyisi, ya videonun daha dusuk kalitelisini bulun (ekraniniz zaten 1080p, 1080p 60 FPS H265/VP9 hali falan yeterli olacaktir), ya da HandBrake uzerinden 1080p 60 FPS, Opus ses ile videoyu tekrardan encode edin, oyle izleyin.

Ayrıca videoyu PC'den USB kabloyla telefona aktardıysa o sıralarda sıkıntılar çıkması muhtemel, o da videoyu bozabiliyor.
Videoyu Drive'a yükledikten sonra, telefona indirdim ve sorun en azından MX Player için çözüldü. (Diğerleri halen oynatmıyor) Dediğiniz olmuş gibi, teşekkür ederim.