Black Plague

Uzman
Makaleler
11
Yer
Inside of Time

Giriş​

Selam arkadaşlar, Crysis'i Redmi Note 9 Pro cihazımda Winlator Frost kullanarak test etmeye karar verdim. Winlator Frost, Windows tabanlı oyunların Android cihazlarda çalıştırılmasını sağlıyor ve özellikle Crysis gibi yüksek sistem gereksinimleri olan bir oyunu mobilde nasıl çalıştırdığı görmek oldukça ilginçti. Testi 850x480 çözünürlükte yaptım ve telefonumun donanım sınırlamalarına rağmen, oynanabilir bir deneyim elde etmeyi amaçladım. Sonuç olarak, beklediğimden daha stabil bir deneyim oldu, ama tabii ki her şeyde olduğu gibi bazı sınırlamalar vardı.

Ekran Görüntüleri​

Screenshot_2025-02-08-19-33-39-482_com.winlator.webp

Screenshot_2025-02-08-19-35-31-256_com.winlator.webp

Screenshot_2025-02-08-19-35-46-506_com.winlator.webp

Screenshot_2025-02-08-19-37-01-892_com.winlator.webp

Cihaz Özellikleri​

İşte cihazın teknik özellikleri:
  • Telefon: Redmi Note 9 Pro
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 720G
  • RAM: 4+2 GB
  • GPU: Adreno 618
  • İşletim Sistemi: Android

Oyun Ayarları​

• Oyun: Crysis (orijinal versiyon)
  • Çözünürlük: 850x480
  • Grafik Ayarları: Düşük
  • FPS Hedefi: 25 FPS

Performans ve Genel Bakış​

Crysis’i bir mobil cihazda, özellikle de Redmi Note 9 Pro gibi bir cihazda çalıştırmak bayağı cesurca bir test oldu. Performansla ilgili şunları diyebilirim:

FPS Stabilitesi:
850x480 çözünürlükte 20-10 FPS arası bayağı stabil gitti. Zaten sahneler değiştikçe FPS bazen biraz düşebiliyordu ama genel olarak iyi bir denge kurmuş. Düşük performans olsa da, oyun hala oynanabilir durumda kalıyor.

Görseller ve Oynanış:
Çözünürlük olarak 850x480, hem performans hem de görsellik açısından iyi bir denge kurmuş. Grafikler tabii ki düşük ayarlarda ama yine de oyunun oynanabilirliği kaybolmamış. Gölgelendirme, dokular falan bayağı kısıldı ama bu çözünürlükle yine kabul edilebilir seviyede bir görsellik sunuyor. Biraz pikselleşme olsa da, o kadar rahatsız edici değil.

Oynanış:
FPS’deki düşüşlere rağmen oyun genelde oynanabilir durumda. Özellikle yoğun sahnelerde biraz yavaşlama oluyor ama o kadar da kötü değil. Oyun hala rahatça oynanabiliyor.

Kontroller:
Dokunmatik ekranla oynamak Winlator Frost’ta biraz zorlayıcı olabilir. Kontroller pek mükemmel değil ama yine de idare eder. Eğer uzun süre oynayacaksan bir kumanda kullanmak daha iyi bir deneyim sunar. Ama yine de düşük FPS’ye rağmen dokunmatik ekran tepki veriyor, bazı aksiyon sahnelerinde çok küçük bir gecikme olsa da oyun hâlâ oynanabilir.

Sonuç​

Yani oyun oynanabilecek durumda. Az vaktim olsa yatarım yatağa oynarım vallaha. İleride yeni bir telefon alacağım, bu sayede daha yüksek FPS değerleri ile istediğim yerde oynayabilirim. Neyse bu inceleme bu kadardı arkadaşlar. İyi sosyaller :)

Son düzenleme: