Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mami1938

Uzman
Makaleler
1
Telefonuma OrangeFox üzerinden MIUI 14 EU ROM kurdum ve parmak izi sensörü çalışmamaya başladı orijinal ROM'da çalışıyordu.
Parmak izi ekleme çalışmıyor.
CIT teste hata veriyor.
Nasıl çözebilirim bilgisi olan var mı?

Çözüm
Sorunu çözdüm, EU ROM'un dosyalarından boot.img, dtbo.img, vbmeta.img, vbmeta_system.img bu dosyaları çıkartıp Fastboot'tan flashladım ve ayarlar, güvenlik, Google Play hizmetleri, Google hizmetleri çerçevesi, Google Play bunların verilerini temizledim ve düzeldi sonra da Magisk'i OrangeFox'dan flashladım.
Xiaomi.EU ROM tavsiye etmiyorum. Gerçekten aşırı buglu ROM. (Farklı cihazlardan da olsa) EU romda parmak izi sensoru hakkında internette çok fazla şikayet var. Aşağıdaki ekran görüntüsü de buna bir örnek.

1739023250235.webp

Eğer EU romu gereksiz uygulamalardan kurtulmak için kullanıyorsan başka bir yöntem tavsiye edebilirim.

Çi
Xiaomi.EU ROM tavsiye etmiyorum. Gerçekten aşırı buglu ROM. (Farklı cihazlardan da olsa) EU romda parmak izi sensoru hakkında internette çok fazla şikayet var. Aşağıdaki ekran görüntüsü de buna bir örnek.

Eki Görüntüle 122652

Eğer EU romu gereksiz uygulamalardan kurtulmak için kullanıyorsan başka bir yöntem tavsiye edebilirim
MIUI 14 globala gelmeyen özellikleri kullanmak için gereksiz uygulamaları kaldırmak için bide
Hala çözüm bulamadım

MIUI 14 globala gelmeyen özellikleri kullanmak için gereksiz uygulamaları kaldırmak için bir de
Hala çözüm bulamadım

EU ROM bildiğim kadarıyla Çin ROM'undan geliştirilerek yapıldığı için sadece Çin'de bulunan özellikleri de kullanabiliyorsun. Ancak gerçekten buglu. Direk Çin ROM'da kurma. Onda da maalesef Türkçe dili seçenek olarak dahi çıkmıyor.

Gereksiz uygulamaları kaldırmak için bilgisayar yardımı kullanabilirsin.

Hatta Xiaomi, Samsung modellerinde edindiğim tecrübe ile USB hata ayıklamayı kullanarak gereksiz uygulamaları kaldıran bir script bile yazdım. Kullanmak istersen kodlarını okuyarak kullanabilirsin. https://files.teteos.net/android/debloat_beta_026.bat

Zaten bu scriptin de yeni sürümü ve Linux sürümünü yapacağım. Belki bu forumda da paylaşırım.

Sorunu çözdüm, EU ROM'un dosyalarından boot.img, dtbo.img, vbmeta.img, vbmeta_system.img bu dosyaları çıkartıp Fastboot'tan flashladım ve ayarlar, güvenlik, Google Play hizmetleri, Google hizmetleri çerçevesi, Google Play bunların verilerini temizledim ve düzeldi sonra da Magisk'i OrangeFox'dan flashladım.

Çözüm