Xbox 360E 9

Üstün
Merhabalar,

Elimde R9 280 var. Ürün arızalıydı. Reflow işlemi yaptım, yani flux yedirip üstten 100 derece tutup flux'u erittim. Ardından alttan 150 derece tuttum 1.5 dk boyunca. Kart şok yemesin diye. Sonra üstten 350/380 derece 3 dk boyunca dairesel şekilde ısıttım.

40 dk boyunca soğuttum. Taktım, çalışıyor, sıkıntı yok gibi. Şimdi satıp kurtulmak istiyorum. Nasıl testler yapılmalı? Furmark, OCCT benzeri gibi tavsiye edilmiyor gibi. Ne yapmalıyım? Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Hiçbir zaman elle attığınız lehim fabrikada atılan gibi olmaz. En geç bir sene içinde gene bozulur. Siz yenİ GPU bakın, idareten kullanın yenisini alana kadar. Şu anda test edebilirsiniz bu şekilde ancak sattığınız kişinin elinde kalır o kart. Satmanızı tavsiye etmem şayet hem etik olarak dolandırıcılık oluyor kandırmak hem de erken bozulacağından kartın yeni sahibi sizi darlayacaktır.

Hiçbir zaman elle attığınız lehim fabrikada atılan gibi olmaz. En geç bir sene içinde gene bozulur. Siz yenİ GPU bakın, idareten kullanın yenisini alana kadar. Şu anda test edebilirsiniz bu şekilde ancak sattığınız kişinin elinde kalır o kart. Satmanızı tavsiye etmem şayet hem etik olarak dolandırıcılık oluyor kandırmak hem de erken bozulacağından kartın yeni sahibi sizi darlayacaktır.
Haklısınız hocam, ama satmak zorundayım. Bu kartta yaşadığım hikâye beni sinirlendiriyor. Önceki açtığım konuma bakabilirsiniz. Param güvende üzerinde satıp onaylandıktan sonra gerisi ben karışmam hocam. Bu işlemi ilk kez yapmıyorum, daha önce bir kaç karta denedim. Neredeyse 2 sene dayandılar. Dolandırıcı mı oluyorum. Ne oluyorum umurunda değil bir an önce elimden çıksın gitsin.

Bu ekran kartlarında kronik galiba. Çok geldi bana elimde BGA makinesı olmadığı için aynı şekil ısıtma işlemi yapardım. Müşteriye açıklardım en fazla 6 ay çalışır diye. Çok sağlıklı bir işlem değil. En garanti çözümü reballing işlemi olur. Satacaksanızda durumu açıklayıp satın.

Haklısınız hocam ama satmak zorundayım. Bu kartta yaşadığım hikâye beni sinirlendiriyor. Önceki açtığım konuma bakabilirsiniz. Param Güvende üzerinde satıp onaylandıktan sonra gerisi ben karışmam hocam. Bu işlemi ilk kez yapmıyorum, daha önce birkaç karta denedim. Neredeyse 2 sene dayandılar. Dolandırıcı mı oluyorum. Ne oluyorum umurunda değil bir an önce elimden çıksın gitsin.

Yani de şu an anlamayan adamın bile ilk isteyeceği testler senin tavsiye edilmiyor dediğin testler. Yani alternatif test sunsan da yine alacak kişi yük testi illa isteyecektir.

Durumunu belirterek satılması bence en doğrusu alacak adama da FurMark gibi testleri tavsiye etmiyorum dersin.

Bu ekran kartlarında kronik galiba. Çok geldi bana elimde BGA makinesı olmadığı için aynı şekil ısıtma işlemi yapardım. Müşteriye açıklardım en fazla 6 ay çalışır diye. Çok sağlıklı bir işlem değil. En garanti çözümü reballing işlemi olur. Satacaksanızda durumu açıklayıp satın.
Haklısınız hocam, kendi tecrübeme göre kart uzun süre dayanıyorlar. Bu halde kaça gider ki? 1300'e almıştım, almaz olaydım diyorum.

Yani de şu an anlamayan adamın bile ilk isteyeceği testler senin tavsiye edilmiyor dediğin testler. Yani alternatif test sunsan da yine alacak kişi yük testi illa isteyecektir.

Durumunu belirterek satılması bence en doğrusu alacak adama da FurMark gibi testleri tavsiye etmiyorum dersin.
Şu an yaptım testleri. Kartta sorun yok gibi. VRAM testinde ve chipset testinde geçti. Sabaha patlamasa duruma bakarım.

Haklısınız hocam, ama satmak zorundayım. Bu kartta yaşadığım hikâye beni sinirlendiriyor. Önceki açtığım konuma bakabilirsiniz. Param güvende üzerinde satıp onaylandıktan sonra gerisi ben karışmam hocam. Bu işlemi ilk kez yapmıyorum, daha önce bir kaç karta denedim. Neredeyse 2 sene dayandılar. Dolandırıcı mı oluyorum. Ne oluyorum umurunda değil bir an önce elimden çıksın gitsin.
O zaman satıp kaçacaksınız numaranızı falan değiştirip. Oyun oynayan birisi o kartı 6 aydan kısa sürede eline alır çünkü.

O zaman satıp kaçacaksınız numaranızı falan değiştirip. Oyun oynayan birisi o kartı 6 aydan kısa sürede eline alır çünkü.
Param güvende onayı 2 gün hocam. Kart 6 ay sonra bozulacaksa neden sorumluluğu alayım ki? Benim tek derdim param güvende ile satılıp alıcı tarafından onaylandıktan sonra uğraşmam bile.

AMD R9 serisi falan bozuk direkt tekrar patlıyor. Satmanızı tavsiye etmem.
Keşke bunu bilseydim de almasaydim. Karta 1300'e verdim. Sabah testten geçince onaylamıştım sonra akşam kart patladı. Satıcı da iade konusunda oralı olmadı. Bende tamir edip elimden çıksın diyorum, her kartı gördüğümde öfkemi tetikliyor.