Rehber paylaşımında kaynak ve tecrübe teyidi olmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiedae3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 374
  • Etiketler Etiketler
    kaynak tecrübe

shiedae3 89

Üstün
İnceleme buna dahil değil ama bir konuda hakkında rehberlik veya öğretici amaçlı bir yazı yazılacaksa bu somut bir kaynak veya edinilmiş tecrübeye dayalı olmalı.
Teyitsiz rehberler bilgi kirliliği veya moderatörlerin imla düzeltme israfından başka bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Ufak bir gönderme var gibi geldi sanki ama bayağı mantıksız neden böyle bir şeye ihtiyaç duydun ki?

Ufak bir gönderme var gibi geldi sanki ama bayağı mantıksız neden böyle bir şeye ihtiyaç duydun ki?

Niye gönderme olsun hocam? Aklıma geldi görünce. Bana mantıklı geliyor çünkü ben bu yazıya rehber diye girdim ama sonuç hüsran.
@mortem.dll hocamın yazıları da rehber o da yani.

Rehberler için bir seçicilik olmalı.

Teyitsiz rehberler bilgi kirliliği veya moderatörlerin imla düzeltme israfından başka bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Katılıyorum. "Rehber" etiketi taşıyan bir konu; internetten derlenmiş 3-5 terimin alt alta sıralandığı bir karalama defteri değil, bizzat edinilmiş bir tecrübenin, doğrulanmış, kaynakların ve somut bir yol haritasının ürünü olmalı.

Buradaki amaç kimsenin öğrenme hevesini kırmak değil. Yeni başlayanlar için "Gelişim Günlüğü" veya "İlk Adımlarım" gibi ayrı alanlar açılabilir; kişi öğrenme sürecini orada dilediğince paylaşabilir.

Nereden bileceksin tecrübe olup olmadığını?

Yazdığı alanda örnek ürünler veya ürünleri yoksa da bildiğini ortaya koyacak kadar o alanda forumda mesaj yazmış olması da bir seçenek.
Örnek olarak @Simon'ın rehber atarken kendisini kanıtlamasına gerek yok onun kulaklıklar hakkında bilgi sahibi olduğu mesaj alanı ve niteliğinden anlaşılıyor.

Aynen öyle. Rehber yerine "ben bunları öğrendim" diye paylaşılabilir.

Boş öneri. Örneğin sistem içerisinden yapılabildiği görsellerle gösterilen bir rehbere internetten Microsoft kaynağı bulup mu koyalım bir de?

Boş öneri. Örneğin sistem içerisinden yapılabildiği görsellerle gösterilen bir rehbere internetten Microsoft kaynağı bulup mu koyalım bir de?

Senin bahsettiğin çözüm değil mi?

Zaten onun çalışıyor olması başlı başına bir teyit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…