Rehber paylaşımında kaynak ve tecrübe teyidi olmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiedae3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 479
  • Etiketler Etiketler
    kaynak tecrübe

shiedae3 89

Üstün
İnceleme buna dahil değil ama bir konuda hakkında rehberlik veya öğretici amaçlı bir yazı yazılacaksa bu somut bir kaynak veya edinilmiş tecrübeye dayalı olmalı.
Teyitsiz rehberler bilgi kirliliği veya moderatörlerin imla düzeltme israfından başka bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Hayır. Örneğin "Windows'ta sudoyu etkinleştirme" gibi bir rehber.

Yani sisteminde yapacağın bir değişikliğin kaynağa dayalı olması fena mı olur?

Kendim keşfettim dersen o zaten tecrübeli olma kategorisine giriyor.

Moderatör denetimden geçmiyor mu zaten?

Evet ancak çok detaylı bir inceleme yapılmıyor sanırım. Süreç nasık işliyor fikrim olmadığı için yorum yapamıyorum.

Ufak bir gönderme var gibi geldi sanki ama bayağı mantıksız neden böyle bir şeye ihtiyaç duydun ki?
Burada kime gönderme var biliyor musunuz, forum sükunetini bozana, yarardan çok zararı olana, mesaj kasmak için 10 konuya aynı anda içi boş mesaj yazana var. Kişisel bir şey algılanmamalı, özelinde bu davranışları siz veya başkası uyguluyorsa o alınabilir.

Hocam bence şöyle bir şey olabilir: Blogları bir puanlama skoru olsa, bunun içinde bir algoritma geliştirip yüksek puanlı olanları öne çıkarsa, düşük puanlı olanları indekslemeyip aşağılara atsa, hatta silinse aşırı mantıklı olur bu puanlarıda biraz daha yüksek rollü kişiler verebilse üstün bilgin gibi suistimal edilememesi için?

Yani olabilir. Puan için mesaj sayısı yüksek olan kişilere izin verilebilir, vs.

Bu konudaki düşüncenize Moderasyon Ekibi olarak büyük ölçüde katılıyoruz. Özellikle rehber ve öğretici içeriklerde teyitsiz bilgilerin kesin doğru gibi aktarılması, faydadan çok bilgi kirliliğine neden olabiliyor nihayetinde.

Bizim açımızdan da temel kriter, yazılan bilgilerin güvenilir bir kaynağa veya açıkça belirtilmiş kişisel bir tecrübeye dayanması ve okuyucuyu yanlış yönlendirmemesidir. Buradaki “kaynak” kavramını yalnızca resmi dokümanlarla da sınırlamıyoruz; doğrulanabilir ve tekrarlanabilir kullanıcı deneyimleri de içeriğin dayanağı olabilir elbette.

Fakat şöyle bir şey de var; her kullanıcı deneyimi ya da tecrübesi %100 doğru olacak diye bir kaide yok. Elbette Moderasyon Ekibi tarafından inceleniyor bu rehberler.

Dolayısıyla da amaç, sırf içerik olsun diye rehber sayısını artırmak değil; gerçekten faydalı, doğru ve forumda kalıcı bir kaynak niteliği taşıyan içerikler oluşturmak. Bu noktada aynı hassasiyeti bizler de gösteriyoruz.

Her konu için maalesef bu zor. @mortem.dll hocam yeterince açıklamış sadece kendi görüşlerimden bir nükte atayım ortaya:

Bu öneri için yalnızca Sağlık kategorisinde açılacak rehberlerde özellikle bunun uygulanması gerektiğini düşünmekteyim. Sağlık kategorisi diğer alanlardan farklı olarak direkt insan sağlığını etkileyecek bir kategori bu sebeple de kategoride ilaç tavsiyesi bile verilmesine sıcak bakmıyorum.

Doğru bir bakış açısı ancak sorun çözme üzerine yazılmış bir rehber bazılarımıza binlere liraya mâl olabilir. Bilmeyen birisinin rehberi sebebiyle yapmak istediğimiz eylem hakkında gereksiz düşüncelere kapılabiliriz.

İlla sıkı denetim şart değil ama yeterince kaliteli olmayan rehberi inisiyatif alıp onaylamamanız hem size hem bize kâr olur.

Emin olun; belki forum içerisine, üyelere bu yansımıyor. Hatta bazen ''Bu konuyu neden onaylamışlar?'' diye bizler de çokça görüyoruz. Fakat arka planda işler böyle yürümüyor. Gerçekten Moderasyon Ekibi olarak üstüne düştüğümüzden emin olabilirsiniz. ''YZ Düzelt'' butonu kullanıp geçmiyoruz. Onaya düşen konuları görseniz dudaklarınız uçuklar, öyle söyleyeyim. Bunlar pirede deve.

Estağfurullah ben basite kaçıyorsunuz demek istemedim."arka planda işler öyle yürümüyor" kısmını aşabilseniz keşke demek istedim.
Yoksa biz sizden razıyız evvelallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…