MSI için o fiyat kazık, daha ucuza 4.nesil var.

Samsung'un sitesinde öğrenci indirimiyle 30k bandına düşüyor. Glossy qd olarak AW2725DF, mat kaplama olarak G6 OLED veya glossy woled içinde XG27AQDMg bakabilirsiniz.

Ayrıca 25k bandında MSI OLED var zaten. 40k bayılmaya ne gerek var?

Yazı okunabilirliği vs. nasıldır? Ben de almayı düşünüyorum. Bazı kişiler yazıların kötü olduğunu, bazıları piksellerin fazla hareket ettiğini, bazıları ise siyahların tam siyah olmadığını söylüyor. Oyuncu değilim genelde video vs. izleyeceğim. Bu modelde bu sorunlar var mıdır?

Yazı okunabilirliği vs. nasıldır? Ben de almayı düşünüyorum. Bazı kişiler yazıların kötü olduğunu, bazıları piksellerin fazla hareket ettiğini, bazıları ise siyahların tam siyah olmadığını söylüyor. Oyuncu değilim genelde video vs. izleyeceğim. Bu modelde bu sorunlar var mıdır?
İPS gibi yazılar yok evet ama çoğu kişi için kabul edilebilir durumdalar. Amaç metin okumaysa zaten mantıklı olmaz. Siyahlarda şöyle, akşam vakti hepsi siyah açısından çok iyi. QD oledler ışık alan bir ortamda siyahlar griye çeviriyor, ayrıca ekran tamamen morumsu gözükmeye başlıyor. Bunun düzeyi ekrana vurulan ışıkla alakalı. İkisininde yansıma işlemesi pek iyi değil ancak woledde daha kötü. Ekranda kendinizi görüyorsunuz desem yanlış olmaz. O yüzden hem woled hemde qd oled monitörlerde ışığı kontrol etmek gerekiyor. Tam performansı karanlıkta veriyorlar. Bu modellerde çok farklı değil.

Birde kaplama farklılıkları var. Mat kaplama mor tonu ve yansımaları azaltıyor. Glossy ise daha canlı ve net bir görüntüye sahip olmasını sağlıyor. İkisininde avantajları ve dezavantajları var yani.

XG27AQDMG de şu anlık tr de satılan tek glossy woled. Onunda grenlik, metin netliği (qd oledden kötü), hdr vb kısımlarda bazı sorunları var. Metin netliği modelden modele göre değişir ancak XG27AQDMG biraz daha kötü bu konuda. Ayrıca yansıma işlemesi de kötü. Ama artı olarak aydınlık ortamda siyahları çok iyi koruyor.

IPS gibi yazılar yok evet ama çoğu kişi için kabul edilebilir durumdalar. Amaç metin okumaysa zaten mantıklı olmaz. Siyahlarda şöyle, akşam vakti hepsi siyah açısından çok iyi. Qd OLED'ler ışık alan bir ortamda siyahlar griye çeviriyor, ayrıca ekran tamamen morumsu gözükmeye başlıyor. Bunun düzeyi ekrana vurulan ışıkla alakalı. İkisinin de yansıma işlemesi pek iyi değil ancak woledde daha kötü. Ekranda kendinizi görüyorsunuz desem yanlış olmaz. O yüzden hem woled hem de qd OLED monitörlerde ışığı kontrol etmek gerekiyor. Tam performansı karanlıkta veriyorlar. Bu modellerde çok farklı değil.

Bir de kaplama farklılıkları var. Mat kaplama mor tonu ve yansımaları azaltıyor. Glossy ise daha canlı ve net bir görüntüye sahip olmasını sağlıyor. İkisinin de avantajları ve dezavantajları var yani.

XG27AQDMg de şu anlık TR de satılan tek glossy woled. Onunda grenlik, metin netliği (qd OLED'den kötü), HDR vb kısımlarda bazı sorunları var. Metin netliği modelden modele göre değişir ancak XG27AQDMg biraz daha kötü bu konuda. Ayrıca yansıma işlemesi de kötü. Ama artı olarak aydınlık ortamda siyahları çok iyi koruyor.

Aslında film ve video izliyorum genelde de hikayeli oyunlar oynuyorum. Amacım, yüksek kontrast ve canlı renkler görebilmek. Odam ise artık tamamen karanlık gündüz de gece de ışık yok. Dediğiniz sorun kaplamasından dolayı ise odam karanlık yani sanırım o tarz sorun yaşamam. Glossy aslında bana göre daha hoş duruyor. 26 civarı bütçem var zaten 2-3 seçenek var kararsız kaldım.

Aslında film ve video izliyorum genelde de hikayeli oyunlar oynuyorum. Amacım, yüksek kontrast ve canlı renkler görebilmek. Odam ise artık tamamen karanlık gündüz de gece de ışık yok. Dediğiniz sorun kaplamasından dolayı ise odam karanlık yani sanırım o tarz sorun yaşamam. Glossy aslında bana göre daha hoş duruyor. 26 civarı bütçem var zaten 2-3 seçenek var kararsız kaldım.

26k bandında glossy olan sadece XG27AQDMg var diye biliyorum. MSI qd OLED mat sanırım, detaylı araştırmadım bilgim yok. Yeni çıkan bir ürün zaten.

26k bandında glossy olan sadece XG27AQDMg var diye biliyorum. MSI qd OLED mat sanırım, detaylı araştırmadım bilgim yok. Yeni çıkan bir ürün zaten.

Samsung OLED yanıgında garanti veriyor mu? Telefonlarında değişim yapıyordu monitörde durum nasıl. 2-3 aylık olanları bayağı uygunmuş sarı sitede.

Samsung OLED yanıgında garanti veriyor mu? Telefonlarında değişim yapıyordu monitörde durum nasıl. 2-3 aylık olanları bayağı uygunmuş sarı sitede.
2 yıl garanti veriyor. Yalnız kötüye kullanım, ticari kullanım ve yanlış kullanımda garantiye girmediğini söyleyen bir uyarı da geçmişler. Ucu açık biraz.

2 yıl garanti veriyor. Yalnız kötüye kullanım, ticari kullanım ve yanlış kullanımda garantiye girmediğini söyleyen bir uyarı da geçmişler. Ucu açık biraz.

Panele güvenmiyoruz, kullanmayın demişler sanırım. Monitör fiyatına Vivobook da geliyor. GS27Q kullanıyorum, video ve film harici iş görüyor aslında. OLED laptop da alabilirim, bakacağım. Teşekkürler bilgiler için.

Panele güvenmiyoruz, kullanmayın demişler sanırım. Monitör fiyatına Vivobook da geliyor. GS27Q kullanıyorum, video ve film harici iş görüyor aslında. OLED laptop da alabilirim, bakacağım. Teşekkürler bilgiler için.
Panelle alakalı sıkıntı olamaz zira QD oled monitörlerin hepsi Samsung panel kullanıyor. Soğutma çözümüyle alakalı olabilir diyeceğim ama titreşimli ısı borusu kullanmışlar. Diğer markalarda olan otomatik parlaklık sınırlayıcı ve piksel yenileme gibi özelliklerde var.