Rekabetçi oyunlar için 2K OLED monitör tavsiyesi

MSI için o fiyat kazık, daha ucuza 4.nesil var.

Samsung'un sitesinde öğrenci indirimiyle 30k bandına düşüyor. Glossy qd olarak AW2725DF, mat kaplama olarak G6 OLED veya glossy woled içinde XG27AQDMg bakabilirsiniz.

Ayrıca 25k bandında MSI OLED var zaten. 40k bayılmaya ne gerek var?

Bu 240 Hz hocam, ben 360 almayı düşünüyorum. Sadece rekabetçi oyunlar oynuyorum, çok da anlamıyorum bu işten. IPS monitörüm var 360 Hz hem görüntü hem de gecikme çok hoşuma gitmiyor açıkçası. Burada kafamda şu soru oluştu bu arada siz Valorant 2K FPS değeriniz nedir, o zaman çok iyi ekran kartı da lazım olacak bana 360 FPS ve üzeri için o da külfet. 1080P'de gecikme artar mı ki, öyle mi kullansam ne olur? Ben 360 Hz IPS ile 240 OLED'e avantajlı olmaz mıyım, FPS oyunları özelinde? Öğrenci değilim bu arada Samsung için. 4. nesilin farkı ne onu da bilmiyorum, çok sordum ama hiç anlamıyorum kusura bakmayın üstadım.

Bu 240 Hz hocam, ben 360 almayı düşünüyorum. Sadece rekabetçi oyunlar oynuyorum, çok da anlamıyorum bu işten. IPS monitörüm var 360 Hz hem görüntü hem de gecikme çok hoşuma gitmiyor açıkçası. Burada kafamda şu soru oluştu bu arada siz Valorant 2K FPS değeriniz nedir, o zaman çok iyi ekran kartı da lazım olacak bana 360 FPS ve üzeri için o da külfet. 1080P'de gecikme artar mı ki, öyle mi kullansam ne olur? Ben 360 Hz IPS ile 240 OLED'e avantajlı olmaz mıyım, FPS oyunları özelinde? Öğrenci değilim bu arada Samsung için. 4. nesilin farkı ne onu da bilmiyorum, çok sordum ama hiç anlamıyorum kusura bakmayın üstadım.

Senin GPU ve CPU nedir?

3060 Ti ve 9800xd varmış, burada 7800X3D ile testleri var. 2K da 450 FPS civarı alıyor. Sendeki CPU daha iyi. 480-500 falan alırsın.

Senin GPU ve CPU nedir?

3060 Ti ve 9800xd varmış, burada 7800X3D ile testleri var. 2K da 450 FPS civarı alıyor. Sendeki CPU daha iyi. 480-500 falan alırsın.

Üstadım bu durumda ne yapmamı önerirsiniz, 27" odak sorunu oluşturur diyorlar kafam karıştı. 540Hz IPS monitörler çok pahalı. Benim monitörün testlerde gecikme 1.8 - 8ms arası ölçülmüş, hissediyorum bunu oynarken de. Ne yapayım, gerçekten çok anlamıyorum? 360 Hz oled alayım mı, fps yetiyormuş. Ben korktum 5070 ti gerekir diye? 1080p 500 hz değmez gibi.

Üstadım bu durumda ne yapmamı önerirsiniz, 27" odak sorunu oluşturur diyorlar kafam karıştı. 540Hz IPS monitörler çok pahalı. Benim monitörün testlerde gecikme 1.8 - 8ms arası ölçülmüş, hissediyorum bunu oynarken de. Ne yapayım, gerçekten çok anlamıyorum? 360 Hz OLED alayım mı, FPS yetiyormuş. Ben korktum 5070 Ti gerekir diye? 1080p 500 Hz değmez gibi.

Alıp almamak sana kalmış. Tepkisellik açısından OLED güzel oluyor, hız açısından öneririm. Ben 27inç te sorun yaşamadım. Abartılıyor bence. Profesyonel oyuncu değilsen OLED 27inç al geç.

Alıp almamak sana kalmış. Tepkisellik açısından OLED güzel oluyor, hız açısından öneririm. Ben 27inç te sorun yaşamadım. Abartılıyor bence. Profesyonel oyuncu değilsen OLED 27inç al geç.

Hangi modeli alayım peki üstadım, bu konuda yardımcı olur musunuz? RTINGS'e mi bakmak lazım? Bu mu iyisi? https://amzn.eu/d/i9DTv9n

Tepkisellik fps oyunlarında en önemli şey değil mi?

Hangi modeli alayım peki üstadım, bu konuda yardımcı olur musunuz? RTINGS'e mi bakmak lazım? Bu mu iyisi? https://amzn.eu/d/i9DTv9n

Tepkisellik fps oyunlarında en önemli şey değil mi?
En önemli şeylerden biri evet. Dünyanın en hızlı monitörleri oled değil ama lcd. 540hz’lik strobe ayarı iyi çalışan ips-tn>oled. Hız açısından yani. Onlarında fiyatları kazık ve görüntü kalitesi oled gibi değil. Ayrıca strobe ayarından rahatsız olan insanlar var.

Oledlerde yenileme hızı aynıysa hız açısından pek fark olmuyor. İps gibi değil yani. Bazı istisna modeller var ancak onlarda minimal daha yavaş. 360hz herhangi bir yeni nesil oled alıp geçebilirsin.

En önemli şeylerden biri evet. Dünyanın en hızlı monitörleri oled değil ama lcd. 540hz’lik strobe ayarı iyi çalışan ips-tn>oled. Hız açısından yani. Onlarında fiyatları kazık ve görüntü kalitesi oled gibi değil. Ayrıca strobe ayarından rahatsız olan insanlar var.

Oledlerde yenileme hızı aynıysa hız açısından pek fark olmuyor. İps gibi değil yani. Bazı istisna modeller var ancak onlarda minimal daha yavaş. 360hz herhangi bir yeni nesil oled alıp geçebilirsin.
FPS için bu model daha iyi olur benim için o zaman, hem boyutu daha uygun hem tepki az ama görüntü çok mu vasat olur üstadım? Bir de çok pahalı gerçekten. 360 fps üzeri rahat alıyorum ben.

Bu 27" olayı beni korkutuyor.

FPS için bu model daha iyi olur benim için o zaman, hem boyutu daha uygun hem tepki az ama görüntü çok mu vasat olur üstadım? Bir de çok pahalı gerçekten. 360 FPS üzeri rahat alıyorum ben.

Bu 27" olayı beni korkutuyor.

Görüntü kalitesi vasat değil, tepe model TN monitörlerin birçoğu IPS monitörlerden daha iyi renk gamutu ve kontrast oranı sunuyor zaten. Ancak OLED ile kapışamaz elbette. Fiyatını söylemiyorum zaten aşırı pahalı. Alıp almamak sana kalmış bir şey diyemem bu konuda. Asıl amaç FPS ise OLED'den daha iyi çünkü strobe ayarı iyi çalışıyor. Hareket performansı OLED'den iyi bu monitörün. Ama ne kadar ihtiyacınız var orası da meçhul. Ben cned, tenz, scream vs olacağım diyorsanız buyurun alın. Amaç para kazanmak ise al gitsin sorun olmaz.

Strobe ayarı sayesinde camdan dışarı bakar gibi net görüntü elde edebiliyorsunuz bu monitörde.
Desktop Screenshot 2025.06.28 - 20.47.04.41.webp

%95 DCI-P3 ve %70 rec 2020 renk gamutlarına sahip, yani geniş renk gamutu sunabiliyor. İPS'ten farkı yok bu konuda. 1400:1 kontrast oranı var ki bu İPS için bile en iyi değerlerden biri. Görüş açıları berbat ama haberin olsun.
Desktop Screenshot 2025.06.28 - 20.48.07.96.webp

Desktop Screenshot 2025.06.28 - 20.48.30.14.webp

Geri
Yukarı Alt