Rekabetçi oyunlarda kablolu kablosuz ekipman farkı gözle görülür mü?

Glade

Üstün
Makaleler
3
Bu yıl ağustos-eylül gibi bilgisayar alacağım ve piyasada artık kablolu kulaklık kalmamış, kablosuz çok klavye ve mouse var. Hangilerini seçeceğim konusunda kararsızım. Aralarında çok mu fark olur, sorum bu.

Bence kablolunun farkı görülür ama negatif yönde. Şu an kablosuz cihazlar da gecikme yok denecek kadar az olanların da sebebi ANC gibi özelliklerden ekstra katmanların işlenmesinden fakat bilgisayar ekipmanlarında zaten bu teknolojilerin amacı yok ve tercih de edilmiyor. Kablolu ürünlerin bu konuda ki en büyük dezavantajı kablosunun olması, mesela bir fareyi özgürce hareket ettirmek var bir de durmadan masa da çekerek gelmesi ya da kafandaki kulaklığın kablosunun sana ağırlık yapması veya koluna dolanması.

Tabii ki özellikle kulaklık ve mouse da fark yaratıyor ama klavye için aynı şeyi söyleyemem.

IEM'lerle kablosuz headsetlerden daha iyi ses kastigimi fark ettigim icin oyunda IEM kullanıyorum. Sana da oneririm.

IEM güzel bir seçenek kafaüstü gibi ağır sürücüleri olmadığından kabloları aşırı esnek ve hafif. Üst liglerde de tercih edilen bir tür.

Günümüzde kablosuz ekipmanlar çok gelişti. Ekipman kaliteliyse zaten gecikme kablolularla aynı olur. Özellikle mouselarda kablo performansı düşürür mouse hareketini engelleyeceği için.

IEM'lerle kablosuz headsetlerden daha iyi ses kastigimi fark ettigim icin oyunda IEM kullaniyorum. Sana da oneririm.
Ben de PC'yi topladığımda ekonomik ve ergonomik olmasından dolayı IEM alacağım gibi.

Fare kat kat fark ettiriyor şarjı bitiyor, takıp oynamaya devam ediyorum sanki üstüne 2 kilo atmışım gibi hantallaşıyor. Kablosuz klavyenin bir mantığı yok geniş bir ekranda uzaktan bir şeyler yazarken iş görür bir tek. Kulaklıkta fare kadar olmasa da sunduğu özgürlükten dolayı alınabilir.

Mousemi 1 hafta boyunca tek şarjla günde en az 4-5 saat şeklinde kullanabiliyorum. 1 haftada 1 kez şarja takmak kimseye koymamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…