Eski dandik takoz klavye kullanmadığın müddetçe etkilemez etkilese de konfor açısından etkiler. Rahat edemedikten sonra gecikmeye de gerek yok oyuna kendini veremezsin. Anti Ghosting olduktan sonra ortalama bir klavye bile iş görür yeter ki rahat edesin.

Kablosuz'un artma sebebi artık gecikme değerleri kabloluya yaklaştığı, eşitlendiği için. Kablolu kullanmak bir dezavantaj değil. Klavyen de güzel. Elindeki ürün bozulana kadar bir masrafa girmene gerek yok bence.

Sağ ol üstadım. Bu 8000 Hz mouse mevzusu gibi bir durum var mış, o sebepten soruyorum, fark etmez mi bu Hz değeri? PC iyi benim şükür.

Sağ ol üstadım. Bu 8000 Hz mouse mevzusu gibi bir durum var mış, o sebepten soruyorum, fark etmez mi bu Hz değeri? PC iyi benim şükür.
8 bin Hz'den faydalanabilmen için gerekenler:
  1. Oyunun 8 bin Hz desteklemesi
  2. Monitörünün 240 Hz üstü ve gecikme değerinin 1 ms aşağısında olması
  3. Görüntü işleme gecikmesinin de taş çatlasın 1-2 ms olması
Kafadan bu 3 özellikten 1 ve 3 çok zor. 3 zaten en zoru. Rekabetçi oyun hem 8 bin Hz destekli olacak hem de oyunda fix 600-700-800 FPS alacaksın ki faydalanabilesin. Bu artık işin oltası. 8 bin Hz için gereksiz masrafa karşıyım. Ucuzsa yani 2-3 bin TL'ye 8 bin Hz'den faydalanabiliyorsan ürünü alabilirsin problem değil fakat gidip de 8 bin Hz ürün alabilmek için 5-6-7 bin filan vermek tam anlamıyla firma tarafından kandırılmak oluyor. Elinde varsa 4 bin Hz denenebilir.

Ürün değiştireceksen uygun fiyatlı alabilirsin fakat şu anda 120 hız sınırlı otobanda Ferrari kullanmak gibi bir duruma benzetilebilir polling rate meselesi.