Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SF26

Üstün
Dostlar merhaba. Sabah ZorinOS işletim sistemimde çıkan hata sonrası RekOS'a geçiş yapıp MiniTool üzerinden Zorin'in barındığı yeri sildim ve yerine Arch Linux kurmaya karar verdim.
Arch Linux'un kurulumu esnasında benim zeki mi zeki 3 yaşındaki kuzenim sağ olsun klavyeye sürekli vurduktan sonra flashı çekince bilgisayarım restartlandı ve No Bootable Device hatası almaya başladım.
Yüksek ihtimalle RekOS'un barındığı depolama kısmında sıkıntı var. Elimdeki flash bellekte Zorin'in ISO'su olduğu için bilgisayarı -en azından şimdilik- kullanabiliyorum.
RekOS'un barındığı depolama kısmına Zorin'den giriş yaptığım zaman @snapshots ve @pkg klasörleri var.
Benim merak ettiğim; Bu RekOS'un barındığı depolama kısmını tamamen sıfırlamak için nasıl bir yol izlemem gerek?

RekOS'un barındığı depolama kısmına Zorin'den giriş yaptığım zaman @snapshots ve @pkg klasörleri var.
Sanırım BTFRS olarak kurulum yapıyormuşsunuz. Ve disk tablosunun üzerine yazılmış.
Bu RekOS'un barındığı depolama kısmını tamamen sıfırlamak için nasıl bir yol izlemem gerek?
Diski komple silebilirsin eğer önemli bir dosyan yoksa.

Arch aşırı stabil bir dağıtım değil Arch yerine Arch veya Debian tabanlı bir Linux kullanmanız daha sağlıklı olabilir.

Sanırım BTFRS olarak kurulum yapıyormuşsunuz. Ve disk tablosunun üzerine yazılmış.

Diski komple silebilirsin eğer önemli bir dosyan yoksa.
Evet BTRFS olarak kuruluma başlamak üzereydim.
Diski komple silemedim çünkü nereden silinebileceğini bulamadım. Ayrıca içindeki tüm dosyalar gitti, bir tek yukarıda bahsettiğim klasörler mevcut.

Arch aşırı stabil bir dağıtım değil Arch yerine Arch veya Debian tabanlı bir Linux kullanmanız daha sağlıklı olabilir.
Bilgisayarın depolamasını kurtarayım sonrasında neyi kuracağıma karar vermek için ayrı bir konu açacağım hocam.
Çünkü bir dağıtım sadece oyun için, diğeri ise ağırlıklı olarak eğitimim için kullanacağım bir dağıtım olacak. Ayrıca tamamen Linux'a geçme fikri var kafamda.

Evet BTRFS olarak kuruluma başlamak üzereydim.
Diski komple silemedim çünkü nereden silinebileceğini bulamadım. Ayrıca içindeki tüm dosyalar gitti, bir tek yukarıda bahsettiğim klasörler mevcut.
Eger Arch kuracaksaniz ve Archinstall yardimcisi kullaniyorsaniz o dediğiniz bolumler komple silinecek. Ve evet, Archinstall Btrfs için boyle kolaylik sagliyor, paketleriniz ve sistem yedekleri otomatik yedekleniyor.
ZorinOS kuracaksaniz da kurulum sirasinda soylediginiz bolumu Btrfs olarak bicimlendirdiginizde komple gidecektir.

Btrfs + haftalik yedekler = stabil Arch. Bir defa olsun sorun yasamadim Btrfs ile.
Hocam keşke ben de yaşamasaydım. 3 ayda 4 kez BTFRS yüzünden format atmak zorunda kaldım, rastgele problem çıkarıyordu bana. Ext4 ile 1 yıldan uzun süredir problemsiz kullanıyorum.

ZorinOS veya Arch'ı tekrar kurabilmelisiniz normalde. O klasörler önemli değil BTFRS'ın depolama yapısından kaynaklı bulunuyorlar.
Kurulumda son aşamada formatlama yaptırmadığı için kurulum yapamıyorum. Yapamadığım için de şu an ZorinOS deneme sürümüne takılı kaldım.
Benim şu an kafamdaki tek fikir bilgisayarımın depolama alanını tamamen sıfırlayıp sıfırdan ZorinOS+oyun amaçlı kullanabileceğim bir
Linux tabanlı işletim sistemi seçip onları kurup yoluma devam etmek. Zaten FM23/FM16 ve Pes 2013 dışında oyun oynadığım yok.