Hocam Pesimist'in önerdiği 1.4 MPI motorların performansı atmosferik bir üniteye göre gayet iyidir, ben de uzun süre şirket aracı olarak kullandım ve taş gibi sağlam olduklarını gördüm. Kore grubundaki 1.0 turbo motorlar da gayet iyi ve sağlamdır. Bazı markaların ödüllü motorları sizi yanıltmasın, zira birçoğunda ciddi sorunlar var ve bir motorun ödüllü olması onun mutlaka iyi olduğu anlamına gelmez.

1.3 TCe motorlarda sizi bekleyen tek sorun kronik problemler değildir, aynı zamanda kavrama ve volan kontrolünü de unutmamalısınız. Ben şahsen 1.3 TCe alınacaksa garantili, ilk sahibinden, bakımlı ve düşük kilometreli olanı tercih ederim çünkü bu motorlar ve şanzımanlar çok zorlandığı için aldığınızda başınızı ağrıtabilir. Ayrıca 1.0 motorlu Clio modellerinin şanzımanları daha dayanıklıdır zira CVT tipi şanzıman kullanılıyor. 1.0 motorlu Clio modellerini özellikle TikTak gibi firmalar çok kullandığı için alırken filo çıkması olmamasına dikkat etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Komşumda 1.3 TCe Megane vardı ve araba yetkili servis bakımlıydı. 30 bin kilometrede olmasına rağmen arabada yağ kaçakları vardı, öyle söyleyeyim size.

Son düzenleme:
Hocam Kasva'nın önerdiği 1.4 MPI motorların performansı atmosferik bir üniteye göre gayet iyidir, ben de uzun süre şirket aracı olarak kullandım ve taş gibi sağlam olduklarını gördüm. Kore grubundaki 1.0 turbo motorlar da gayet iyi ve sağlamdır. Bazı markaların ödüllü motorları sizi yanıltmasın, zira birçoğunda ciddi sorunlar var ve bir motorun ödüllü olması onun mutlaka iyi olduğu anlamına gelmez.

1.3 TCe motorlarda sizi bekleyen tek sorun kronik problemler değildir, aynı zamanda kavrama ve volan kontrolünü de unutmamalısınız. Ben şahsen 1.3 TCe alınacaksa garantili, ilk sahibinden, bakımlı ve düşük kilometreli olanı tercih ederim çünkü bu motorlar ve şanzımanlar çok zorlandığı için aldığınızda başınızı ağrıtabilir. Ayrıca 1.0 motorlu Clio modellerinin şanzımanları daha dayanıklıdır zira CVT tipi şanzıman kullanılıyor. 1.0 motorlu Clio modellerini özellikle TikTak gibi firmalar çok kullandığı için alırken filo çıkması olmamasına dikkat etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Komşumda 1.3 TCe Megane vardı ve araba yetkili servis bakımlıydı. 30 bin kilometrede olmasına rağmen arabada yağ kaçakları vardı, öyle söyleyeyim size.
Tam olarak merak ettiğim konuları açıklamışsınız. Teşekkür ederim.