Memduh

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, 3 donanım alanında önerilerinize ihtiyacım var; Fotoğrafçılıkta kullanılmak üzere (Adobe Photoshop ve Lightroom) en hızlı şekilde import export yapmak için kasa toplayacağım.

Sizce AMD mi Intel mi? İşlemci ve RAM önerisi lazım. Ayrıca sizce ekran kartı olmalı mı sizce? Olmalıysa hangisi iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, 3 donanım alanında önerilerinize ihtiyacım var; Fotoğrafçılıkta kullanılmak üzere (Adobe Photoshop ve Lightroom) en hızlı şekilde import export yapmak için kasa toplayacağım.

Sizce AMD mi Intel mi? İşlemci ve RAM önerisi lazım. Ayrıca sizce ekran kartı olmalı mı sizce? Olmalıysa hangisi iyi?
Bütçe ne? Bir de sanırım Render'da Intel daha iyi diyorlar.

Bana kalırsa bütçeyi biraz daha yükseltirsen iyi bir şeyler çıkabilir.

Şimdi bir sistem baktım
Genelde 7800XT 7700XT 4070 4070 Super ile 7500F işlemci kullanıyorlar fiyat açısından avantaj sağlamak için ama ben kullanım amacından da kaynaklı 7500F e göre daha fazla çekirdek sayısı olan daha güçlü daha pahalı bir işlemci önereceğim.

Ve yine bazen sistem fiyatını ucuza çekmek için A620 veya A620'den bozma en giriş seviyesi B650 koyuyorlar.
RAM frekans CL oranında kötü RAM'ler koyuyorlar.

Ben elbetteki tepe bir model değil ama bahsettiğim anakartlara göre daha iyi bir B650 ile frekans CL oranı daha iyi RAM'ler baktım

Ryzen 7 7700 işlemci.
Raıjıntek kule tipi RGB işlemci soğutucu
ASUS B650M-R anakart
Patriot 2x16 GB 6000 MHz CL30 RAM
Kingston NV3 1TB M.2 gen4 NVMe SSD.
INNO 3D Twin RTX 4070 ekran kartı
XPG lander 650W PSU'lu mesh panel kasa

Bunlar hazır sitem değil
Tek tek topladım
46000 TL tuttu

Sistemin %80'lik bölümünü istersen.
Kampanyalara uygun kredi kartın da varsa.
Peşin fiyatına 4-5-6 taksit gibi taksit avantajlarından yararlanarak ta alabiliyorsun.

Ryzen 7 7700 işlemci.
ASUS B650M-R anakart

Bunlar hazır sitem değil
Tek tek topladım
46000 TL tuttu
46000 liraya RTX 4070 sistem alınmaz.

Bana kalırsa bütçeyi biraz daha yükseltirsen iyi bir şeyler çıkabilir.

Şimdi bir sistem baktım
Genelde 7800XT 7700XT 4070 4070 Super ile 7500F işlemci kullanıyorlar fiyat açısından avantaj sağlamak için ama ben kullanım amacından da kaynaklı 7500F e göre daha fazla çekirdek sayısı olan daha güçlü daha pahalı bir işlemci önereceğim.

Ve yine bazen sistem fiyatını ucuza çekmek için A620 veya A620'den bozma en giriş seviyesi B650 koyuyorlar.
RAM frekans CL oranında kötü RAM'ler koyuyorlar.

Ben elbetteki tepe bir model değil ama bahsettiğim anakartlara göre daha iyi bir B650 ile frekans CL oranı daha iyi RAM'ler baktım

Ryzen 7 7700 işlemci.
ASUS B650M-R anakart

Bunlar hazır sitem değil
Tek tek topladım
46000 TL tuttu

Sistemin %80'lik bölümünü istersen.
Kampanyalara uygun kredi kartın da varsa.
Peşin fiyatına 4-5-6 taksit gibi taksit avantajlarından yararlanarak ta alabiliyorsun.
Bro tesekkur ederim vakit ayirdigin icin ancak, bu bilgisayar is bilgisayari olacagi icin elimden geldiginde yuksek bir islemci istiyorum. bir de Amd yerine intel daha iyi olmaz mi?