Detaylar
Kim cevapladı?Maalesef sorunuz net değil. 3D render mı, video render mı? Video render için işlemci de önemliyken 3D render konusunda kesinlikle ekran kartı derim.
- Makaleler
- 1
Ne tür render yapıyorsunuz?
Eğer Blender Cycles, Octane, Redshift gibi GPU tabanlı motorlar kullanıyorsanız 5070 ekran kartlı sistem daha mantıklı.
Ama eğer aynı anda multitasking yapıyorsanız i5-14600KF + 5060 sistemi tercih edin.
Eğer Blender Cycles, Octane, Redshift gibi GPU tabanlı motorlar kullanıyorsanız 5070 ekran kartlı sistem daha mantıklı.
Ama eğer aynı anda multitasking yapıyorsanız i5-14600KF + 5060 sistemi tercih edin.
Maalesef sorunuz net değil. 3D render mı, video render mı? Video render için işlemci de önemliyken 3D render konusunda kesinlikle ekran kartı derim.
Video için hocam. Premiere Pro After Effects daha çok 4K -Full HD hocam. Sorumu genişleteyim sizi yakalamışken hocam render için Intel öneriliyor i5 14400F vs R5 7500F bir fark var mıdır?
Bu durumda 5060 + 14600KF daha mantıklı olabilir ama neden Core Ultra düşünmüyorsunuz? Çekirdek sayısı daha fazla.
Bu durumda 5060 + 14600KF daha mantıklı olabilir ama neden Core Ultra düşünmüyorsunuz? Çekirdek sayısı daha fazla.
Hocam sizin gibi çok bilgili değilim PC konusunda. Ben işim gereği sürekli Premier, Photoshop vs. kullanan biriyim. HP Victus laptop artık kasmaya başladı i5 12500H ve RTX 3060 ekran kartlı laptop. Artık masaüstüne geçmek istiyorum laptopu satacağım ilana koymuştum. Evden çalıştığım için almışken de iyi bir şey almak istiyorum. Araştırmalarım sonucu değişik değişik modellerden sonra i5-14600KF işlemci ön plana çıktı. Vakit darlığından oyun oynayan biri değilim belki çocuğum büyüyünce oynayabilir.
Dediğiniz gibi Core Ultra daha iyi ise vaktiniz var ise Max 40K üç aşağı beş yukarı olabilir bir sistem söylerseniz tek tek parçalar olarak alıp takmaya çalışayım. Hazır sistem bulamadım. Belki hatırlarsınız Izmit'ten yazıyorum mail üzerinden görüşmüştük Izmit'e kahve içmeye geleceğim bir gün bisiklet ile demiştiniz görüşürüz demiştiniz. Umarım bir gün görüşürüz
Son düzenleyen: Moderatör:
İlkay Demir
Uzman
Video render işlerinde kullanmak üzere toplanacak sistem için bir rehber videosu güzel olur aslında. Ben de video render işlerinde kullanılmak üzere bilgisayar toplamak istiyorum ancak güncel rehber videolar pek bulunmuyor. Oyun için çok var ama profesyonel işler için pek yok gibi. Yakında gelir mi bir video Recep hocam?
Max 40k üç aşağı beş yukarı olabilir bir sistem söylerseniz
Gördüm hocam o sistemi ama 5060 için 8 GB modeli bayağı kötülüyorlar o yüzden 5060 almışken 16 GB almak istiyorum attığınız linkte değişmiyor ekran kartı.
5060 16 GB diye bir kart yok. 5060 Ti 16 GB var ve o sistemler da pahalı. Bütçenize uygun olanlar da var ama işlemcileri daha kötü.Gördüm hocam o sistemi ama 5060 için 8 GB modeli bayağı kötülüyorlar o yüzden 5060 almışken 16 GB almak istiyorum attığınız linkte değişmiyor ekran kartı.
Yeni konular
-
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin