Render için sistem önerisi

Ratchet

Yetkin
1 ay sonra render sistemi almayı düşünüyorum. Tabii oyun da oynayacağım ama çoğunlukla render amaçlı kullanmak istiyorum. Topladığım sistem şu:

• Intel Core i5-14400F tray 4.7GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek 1700 işlemci
  • Thermalright Assassin X 120 refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm 4 X 6mm ısı borulu Intel-AMD uyumlu hava soğutucu
  • ASUS Prime H610M-K ARGB 5600MHz DDR5 soket 1700 M.2 HDMI mATX anakart
  • Galax GeForce RTX 5070 1-Click OC 12 GB GDDR7 192 bit DLSS 4 ekran kartı
  • Lexar Thor OC 16 GB (2x8GB) 6000MHz CL38 Intel XMP 3.0 / AMD EXPO DDR5 RAM
  • klevv cras C715 1TB NVMe PCI-e gen3 X4 okuma 3200 MB – yazma 2000 MB M.2 SSD
  • BitFenix ceto premium Edition ARGB mesh temperli cam USB 3.1 mid Tower ATX 750W 80+ Bronze gaming kasa

Şu anlık düşündüğüm RAM'i 32'ye yükseltmek oalacak. 1 ay sonra almayı düşünüyorum. Sizce render için parçalar nasıl? Unutmadan da işlemciyi de i7-14700K ya yükseltmek olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart berbat, 14700K aldın diyelim yazdığın soğutucu ile belki 4 5 çekirdeğini anca soğutabilirsin, PSU yazmamışsın ama onu da adamakıllı bir şey alman lazım. Şahsen böyle bir sete para harcamazdım.

O yüzden öneri almaya çalışıyorum yaSiz ne önerirsiniz?

Ne renderı bassettiğin video mu 3D modelleme vb'mi.

Bir videodan bahsetmedim? Ve evet 3D modelleme ile de uğraşıyorum.

Tomahawk B760 tarzı bir anakart bile işini görecektir, PSU için de Corsair RM850 tarzı bir PSU al en az. Soğutucu olarak da en makülü Noctua NH D15S tarzı bir hava soğutma olabilir ikinci elden.

Video renderı mı almak istiyorsun diye sormuş.
Aa...yanlış anlamışım baya.Pardon.Yani evet o da sayılır.

Ben galiba en iyisi biraz daha araştırma yapayım.Yinede teşekkürler herkese.

Oyun oynayacağım demeseydiniz kesinlikle Mac önerirdim ama oyun da oynayacaksan en azından şunu söyleyebilirim ki işlemci ve ekran kartından kısmayın.

Oyun oynayacağım demeseydiniz kesinlikle Mac önerirdim ama oyun da oynayacaksan en azından şunu söyleyebilirim ki işlemci ve ekran kartından kısmayın.

Mac daha çok orta düzeyde bir laptop. Ağır render işlemleri için konuşuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…