Renk kalitesi yüksek 2K monitör önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sensei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 400
  • Etiketler Etiketler
    renk
Makaleler
3
Merhabalar.

Goruntu kalitesi konusunda on planda, 2K cozunurlugunde bir monitor ariyorum. Yenileme hizi konusunda iddiali olmasina gerek yok, rekabetci oyunlar icin elimde 1080p 165Hz ASUS VG248QG model monitor mevcut zaten. Renkleri dogru, canli bir model ariyorum. AAA hikayeli oyunlar, Photoshop, Canva gibi tasarimlar, film/dizi izleme ve bilimum gunluk isler icin kullanmayi dusunuyorum.

Ekran kartim RX 6750XT, idare eder herhalde. Zaten cok aman aman oyun oynayan da birisi degilim.

Butce konusunda en ufak fikrim yok. Aradigim ozellikleri yukarda belirttim. Bu ozellikleri karsilayan fiyat performans bir seyler gerek. Gelip de "madem butce yok" deyip 30 bin liralik monitor atacak sakamatikler yazmasin. Ben de biliyorum onu.

NOT: Yenileme hizi konusunda iddiali olmasina gerek yok ancak 120-144Hz olursa tadindan yenmez. Adam olana cok bile.

@BerkayZ87 G65b gider mi hocam böyle bir kullanıma renk açısından?

Hocam ASUS ProArt'ın bütün ekranlarını alabilirsiniz, hepsi müthiş ekranlar. Renk doğruluğu %99.

Son düzenleyen: Moderatör:
Renk dogrulugu %99.
Renk dogrulugu ile renk gamutu farkli seyler. Yani %99 dedigin sey renk gamutu, yazdigin gibi renk dogrulugu degil. Renk dogrulugunun birimi dE'dir, ureticiler bunu genelde belirtmez cunku her urunun dE sapmasi birbirinden farklidir ayni monitor bazinda dahi.

Konuya donersek yuksek renk doygunlugu istiyorsan ve profesyonel is icin kullanacaksan MAG274QRF-QD E2 oneririm, elindeki monitorden daha iyi bir oyun deneyimi elde etmenin yaninda daha yuksek kontrast oranindan oturu daha iyi bir dizi/film deneyimi elde etmek istiyorsan LS27BG65 oneririm.

Hocam en iyi renk doğruluğu en gerçekçi deneyim demek bunlar profesyonel monitörler olduğundan renkleri doğru oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Koorui-GN07 kötü mü?

Hocam en iyi renk doğruluğu en gerçekçi deneyim demek bunlar profesyonel monitörler olduğundan renkleri doğru oluyor.
Bu tur monitorler genelde sadece sRGB renk uzayi icin kalibrasyon sertifikasi sunar, her renk uzayi icin kalibrasyon sertifikasi sunmaz. Ornegin ProArt'ta sRGB uzayi icin sertifika var ama diger uzaylar icin her modelinde yok.
Hocam Koorui-GN07 kötü mü?
Incelemesi yok, surpriz yumurta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…