Replika bir saat almak mantıklı olur mu?

Tissot PRX model saat bir süredir hoşuma gidiyor ancak saatin orijinal fiyatı 20.000 lira civarı. Takı takmayı çok sevmediğimden ve uzun bir süre sonra ilk defa saat alacağımdan dolayı bu fiyat epey fazla. O yüzden benim de aklıma bu saatin replikasını almak geldi. Biraz araştırdığımda şu ilandan birkaç tane bulabildim: Dolap - İkinci El Alışveriş App - App Store. Fiyatı epey ucuz olduğu için mantıklı geldi. Sizce de mantıklı mıdır? Böyle bir saat alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Ben de 1 tane orijinal Casio var sadece. Gerisi replika. Arkadaş Erzincan'dan gelirken getirdi, 200 liraya tanesi yani kalite olarak pek bir şey beklenmez, mekanizmaları da bozuluyor zaten ama benim pek umurumda değil, süs olsun diye takıyorum. Farklı farklı takmak iyi oluyor.

Açıkçası dolaptan almaya gerek var mı bilmiyorum, replikaların fiyatı turist bölgesinde yaşamıyorsan bu civarlarda zaten çarşıda falan illa bulabilirsen, görerek al, yoksa internetten al, hepsi aynı şekilde üretiliyor zaten.

Sadece mekanizma kalitesi bekleme, uygun çakmalarda hemen bozulur genelde veya kendi kendine akrep yelkovan falan salar, kendini aşağı düşer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mekanizmanın hemen bozulması güzel değil ama amaç zaten süs hocam dediğin gibi. Mekanizma bozulsa da kullanılabiliyor yine de. Ben ilçede olduğum için replika saat için gezebileceğim pek bir yer yok sanırım. Sizce bu attığım modeli bi alıp denemeye değer mi? Kıl çekme falan yapar mı bunlar?

Citizen Tsuyosa'ya bakabilirsin sanırım daha ucuz kalite olarak hemen hemen aynı. Casio'nun güzel smart watchları var replika almaktan kaçının uygun fiyatlara iyi kalitede orjinal saatler bulabilirsiniz. Nacar Türk yapımı fiyat olarak uygun güzel saatler üretiyor.

Replika yerine orijinal her türlü daha iyi hocam dediğin gibi ama sırf görünüş meselesi işte. Bu saatin görünüşü epey hoşuma gitti o yüzden replika da olsa bundan istiyorum. Marka tavsiyeleri için teşekkür ettim.

Hocam şahsen ben çok sevdiğim bir modelin orijinalini kullanmıyorsam replikasını kullanmayı pek doğru bulmuyorum. Bunun yerine sahip olabileceğim markaların güzel modellerini almayı tercih ediyorum. Tabii ki takdir size kalmış.

Yıllar önce, yaklaşık 4 yıl önce saat almıştık; 200 TL replika, hala kullanıyoruz. Sadece dün pil değişimi oldu. Şahsen saat gibi bir aksesuar için öyle ciddi meblalar vermem.

İnstagram'da mezat yoluyla satılan klon saatler var. Satıcı incelerken Seiko, Miyota mekanizmalı olduğunu söylüyor, bilgisi ya da deneyimi olan varsa merak ediyorum. Mezatlar genelde 4000-5000 TL arasına bitiyor gördüğüm kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…