AliExpress'de en çok satılan replika joyconları orijinal joyconlarla karşılaştırdım. Birlikte artılarını ve eksilerini göreceğiz. Özellikle bazı şeylerde ciddili farklar var. Aldığım ürün piyasada en çok bulunan çakma kollardan biri ve kutusu böyle gözükmekte. Ben indirimde 1000 TL'ye aldım ve şu an orijinal kollar 3 bin TL.

1743871525591.webp

Malzeme kalitesi ve görüntü: Malzeme kalitesi olarak dış kasada birebir aynılar diyebilirim fakat anakartları tamamen farklı. Normalde joyconlarda sl/sr gibi tuşlarda Flex ile bir bağlantı söz konusu fakat bu üründe direk anakarta gömülü. Bunun dışında batarya da tabii ki orijinal değil fakat CFW testimde 7 saat 37 dakika açık kalabildi. Yanında gelen Straps'lerden bahsetmiyorum bile klasik plastik strapsler kalitesizler ve raylı sisteme göre sıkışabiliyorlar.
1743873243379.webp

Tuş ve sensörler: Yine tuş hissiyatı da malzeme kalitesi gibi birebir aynı ancak Home tuşu yaklaşık 10 derece döndürülebiliyor fakat hissiyat olarak bir sorun yaratmıyor ayrıca gyro sensörü ve Bluetooth da gayet tutarlı. Gelelim sensörlere, bilmeniz gerekiyor ki sağ joycon'da bulunan ir ve ısı sensörleri var gibi gözükse de arkasında hiçbir sensör yok yani 1-2-Switch veya ring fit gibi ir sensörü gerektiren oyunları bu kollar ile oynamak mümkün değil. Ben şahsen bu kadar nadir gereken bir özelliğin olmamasını sorun etmedim.
Ek olarak şöyle söylemem gerekirse de analog tuşlarına Bluetooth modunda çok uzun süre basarsanız joycon birden laglı çalışmaya başlıyor geri basılı tutarak düzeliyor fakat Fortnite gibi oyunlarda handheld kullanılmıyorsa sinir bozucu bir durum.

HD Rumble (titreşim motoru): Yine geldik büyük sorunlardan birine normalde Switch orijinal olarak HD Rumble kullanıyor fakat bu çakma Joyconlar'da bildiğimiz DC motorlu titreşim motorları var peki bunun farkı ne? HD Rumble ses dalgası ile titreşim oluşturuyor bu da daha detaylı ve tutarlı titreşimler demek hatta Mario oynarken sesi kapatırsanız joyconlar para topladıkça para sesi çıkardığını görebilirsiniz. Normal motorlu titreşimde ise motorların dönmesi sonucu oluşur bu yüzden detaylar yerine sadece titreşimdir. Aslında bunun 1 artısı var bu sayede orijinalden 2-3 kat daha güçlü bir titreşim hissediyorsunuz ve bu yarış oyunlarında aşırı iyi bir hissiyat fakat sadece HD Rumble destekleyen oyunlarda ince titreşimler motorda ağır olduğu için her saniye titriyorsunuz özellikle bunu Mario vs donkey kong da rahatça görebilirsiniz. Çözüm ise titreşimi ya kapatmak ya da weak moda almak.

Sonuç olarak;
Artıları:

3 Kat daha ucuz
Malzeme kalitesi ve görüntü birebir
Batarya süresi uzun
Gyro ve Bluetooth sorunsuz

Eksiler:
IR ve ısı sensörleri sahte ve çalışmıyor
Analog basılı tutunca Joy-con lag yapıyor.
HD RUMBLE yerine Titreşim motoruyla hatalı titreşimler.
Yanında gelen hediye Strapsler plastik ve sıkışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
AliExpress'de en çok satılan replika joyconları orijinal joyconlarla karşılaştırdım. Birlikte artılarını ve eksilerini göreceğiz. Özellikle bazı şeylerde ciddili farklar var. Aldığım ürün piyasada en çok bulunan çakma kollardan biri ve kutusu böyle gözükmekte. Ben indirimde 1000 TL'ye aldım ve şu an orijinal kollar 3 bin TL.

Eki Görüntüle 138216

malzeme kalitesi ve görüntü: malzeme kalitesi olarak dış kasada birebir aynılar diyebilirim fakat anakartları tamamen farklı. Normalde joyconlarda sl/sr gibi tuşlarda Flex ile bir bağlantı söz konusu fakat bu üründe direk anakarta gömülü. Bunun dışında batarya da tabii ki orijinal değil fakat CFW testimde 7 saat 37 dakika açık kalabildi. Yanında gelen Straps'lerden bahsetmiyorum bile klasik plastik strapsler kalitesizler ve raylı sisteme göre sıkışabiliyorlar.
Eki Görüntüle 138220

tuş ve sensörler: yine tuş hissiyatı da malzeme kalitesi gibi birebir aynı ancak Home tuşu yaklaşık 10 derece döndürülebiliyor fakat hissiyat olarak bir sorun yaratmıyor ayrıca gyro sensörü ve Bluetooth da gayet tutarlı. Gelelim sensörlere, bilmeniz gerekiyor ki sağ Joycon'da bulunan ir ve ısı sensörleri var gibi gözükse de arkasında hiçbir sensör yok yani 1-2-Switch veya ring fit gibi ir sensörü gerektiren oyunları bu kollar ile oynamak mümkün değil. Ben şahsen bu kadar nadir gereken bir özelliğin olmamasını sorun etmedim.
Ek olarak şöyle söylemem gerekirse de analog tuşlarına Bluetooth modunda çok uzun süre basarsanız joycon birden laglı çalışmaya başlıyor geri basılı tutarak düzeliyor fakat Fortnite gibi oyunlarda handheld kullanılmıyorsa sinir bozucu bir durum.

HD Rumble (titreşim motoru): yine geldik büyük sorunlardan birine normalde Switch orijinal olarak HD Rumble kullanıyor fakat bu çakma Joyconlar'da bildiğimiz DC motorlu titreşim motorları var peki bunun farkı ne? HD Rumble ses dalgası ile titreşim oluşturuyor bu da daha detaylı ve tutarlı titreşimler demek hatta Mario oynarken sesi kapatırsanız joyconlar para topladıkça para sesi çıkardığını görebilirsiniz. Normal motorlu titreşimde ise motorların dönmesi sonucu oluşur bu yüzden detaylar yerine sadece titreşimdir. Aslında bunun 1 artısı var bu sayede orijinalden 2-3 kat daha güçlü bir titreşim hissediyorsunuz ve bu yarış oyunlarında aşırı iyi bir hissiyat fakat sadece HD Rumble destekleyen oyunlarda ince titreşimler motorda ağır olduğu için her saniye titriyorsunuz özellikle bunu Mario vs donkey kong da rahatça görebilirsiniz. Çözüm ise titreşimi ya kapatmak ya da weak moda almak.

sonuç olarak;
artıları:

3 kat daha ucuz.
Malzeme kalitesi ve görüntü birebir.
Batarya süresi uzun.
Gyro ve Bluetooth sorunsuz

eksiler:
Ir ve ısı sensörleri sahte ve çalışmıyor.
Analog basılı tutunca joy-con lag yapıyor.
HD Rumble yerine titreşim motoruyla hatalı titreşimler.
Yanında gelen hediye strapsler plastik ve sıkışıyor.

Güzel bilgilendirme.

Trendyol'da falan bunlar 1.500 TL'ye bulunuyor. Öyle çok hareket sensörü gerektiren oyunlar falan oynamıyorum. Titreşimi direkt kapalı kullanıyorum. alınır mı sizce?

Trendyol'da falan bunlar 1.500 TL'ye bulunuyor. Öyle çok hareket sensörü gerektiren oyunlar falan oynamıyorum. Titreşimi direkt kapalı kullanıyorum. Alınır mı sizce?

Alınır işlev olarak bu cihazlar aynı işleve sahip hatta çakma kolların bazılarında Type-C girişi ve hall effect joystickler var yani orijinalinden bile iyi.

Alınır işlev olarak bu cihazlar aynı işleve sahip hatta çakma kolların bazılarında Type-C girişi ve hall effect joystickler var yani orijinalinden bile iyi.

Hocam şimdi benim acil cevaba ihtiyacım var. Ben ikinci elden Switch OLED aldım uygun bir fiyata, gelince denedim L1 tuşu çalışmıyor. Satıcıyla konuştum, 1300 TL attı bana konuyu kapadık. Şimdi orijinal alırsam konsol bir tık daha pahalıya gelmiş olacak. Fakat çakma alırsam, hem ucuza gelecek. Hem orijinal (l1 ara sıra basıyor) hem de çakma joyconlarım olacak. Ekstra kulaklık da alacağım için biraz bütçeyi düzgün harcamam lazım. Orijinal joycon dediğim ikinci el, ne kadar kullanıldığı bilinmiyor. Dükkan 3 ay garanti veriyor, fiyatı da 2.000 TL. Şimdi ne kadar kullanıldığı belli olmadığı için, bunda da kumar oynuyoruz bir yandan. En azından çakma alıp kumar oynasam daha mantıklı param cebime kalır. Sizce ne yapayım fikrinizi merak ediyorum.

Hocam şimdi benim acil cevaba ihtiyacım var. Ben ikinci elden Switch OLED aldım uygun bir fiyata, gelince denedim L1 tuşu çalışmıyor. Satıcıyla konuştum, 1300 TL attı bana konuyu kapadık. Şimdi orijinal alırsam konsol bir tık daha pahalıya gelmiş olacak. Fakat çakma alırsam, hem ucuza gelecek. Hem orijinal (l1 ara sıra basıyor) hem de çakma joyconlarım olacak. Ekstra kulaklık da alacağım için biraz bütçeyi düzgün harcamam lazım. Orijinal joycon dediğim ikinci el, ne kadar kullanıldığı bilinmiyor. Dükkan 3 ay garanti veriyor, fiyatı da 2.000 TL. Şimdi ne kadar kullanıldığı belli olmadığı için, bunda da kumar oynuyoruz bir yandan. En azından çakma alıp kumar oynasam daha mantıklı param cebime kalır. Sizce ne yapayım fikrinizi merak ediyorum.

Tahtakale de çok sevdiğim bir abim tekli olarak da satış yapıyor bilginiz olsun ilgilenirseniz. Çakma genel olarak bir sorun yaşatmaz ama titreşimler gerçekten çekilmeyecek düzeyde normalde 0-255 arası değerlerle bu titreşim geliyorsa bu cihazda 0-1 arası olduğu için hep yüksek titreşim mevcut. Orijinale para vermek yerine ya bu çakmayı al ya da HORI split pad Pro al.

Tahtakale de çok sevdiğim bir abim tekli olarak da satış yapıyor bilginiz olsun ilgilenirseniz. Çakma genel olarak bir sorun yaşatmaz ama titreşimler gerçekten çekilmeyecek düzeyde normalde 0-255 arası değerlerle bu titreşim geliyorsa bu cihazda 0-1 arası olduğu için hep yüksek titreşim mevcut. Orijinale para vermek yerine ya bu çakmayı al ya da horı split pad Pro al.

Dediğim gibi titreşim kullanmıyorum hocam, şu an orijinal joyconlar takılı. Ve titreşim kapalı durumda. Sevmiyorum kısacası. Bunu sipariş ettim. https://app.hb.biz/sJTO88mcddK8