Makaleler
1
Hocalar, maalesef bir problemim var. Akşam saatlerinde bizim evde internet gitmiş, yarım saate yakın gelmemiş. Neden gitti bilmiyorum, galiba sistemsel arıza falan vardı neyse. Babam da faturasını ödediğim halde internet niye çekmiyor diye modemin reset tuşuna iğne sokmuş sıfırlamış modemi 😢

Yetkilendirme, oturum açın falan diyor ama ben hiç anlamam. Modemin arayüzünde admin adı girin, parola girin sekmeleri falan açılıyor.

Sabah müşteri hizmetlerini arasam yardımcı olurlar mı telefondan halledebilir miyim, yoksa eve mi gelip bakmaları lazım?

Küçükken tabletim donup kalınca iğne ile reset tuşuna basınca düzeliyordu, galiba düzelir sandı. İnternet paketini kullanıyorum o da mübarek ışık hızında bitiyor, neredeyse 5 GB bitti 😐

Hangi İnternet sağlayıcıyı kullanıyorsan Müşteri hizmetlerini arayıp şunu diyorsun; "Ben Modemi fabrika ayarlarına aldım. İnternet bağlantım gelmesi için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor, bunu SMS olarak kayıtlı telefona gönderir misiniz" Bazen anlamıyorlar modem şifresi mi diye soruyorlar sen de hayır internet dersin. Daha sonra Modem'in marka ve modelini öğren, YouTube'a yaz ya da buraya yaz birileri elbet yardımcı olur, ama kesinlikle kullanıcı adı ve şifreni alman gerekiyor.

Arayüze girebilirseniz eğer muhtemelen şifresi
Kullanıcı adı admin, şifre admin.
admin şifre turktelekom.
Yada büyük muhtemelen modemin altında, arkasında yazıyordur.
sonra operatörün verdiği PPPoE şifresini ve kullanıcı adını WAN veya DSL kullanmanıza göre o sekmeye yazın.tabi elinizde Değilse operatörden PPPoE sifresini kullanıcı adını isteyin