Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Yeni setup topladım. MSI X870E Carbon WiFi anakart, MSI 5070 Gaming Trio ekran kartım var.

Display Port bağladım, ilk açılışta sorun yok; BIOS ekranı da MSI ekranı da geliyor.

Fakat reset attığımda siyah ekran geliyor. BIOS'a girmeye çalışmazsan 2 dakika kadar sonra masaüstü geliyor; fakat BIOS'a girmeye çalışırsam ekran hiç gelmiyor, başlangıçtaki MSI ekranı da gelmiyor.

HDMI üzerinden ise hiçbir sorun yok.

Yardımcı olma şansınız var mı, en azından yönlendirme gibi? Tecrübeleriniz bizden çok fazladır.

BIOS'tan Memory context restore ayarını enabled yapıp deneyin, bank Refresh mode ayarını da normal moda alın, kabloyu bir de ekran kartı üzerindeki diğer DPI girişinde deneyin. 2 gün önce de ASUS B650 anakart ile benzer sorun yaşandı, bazı ayarları açınca DPI kablo ile görüntü gelmiyor, HDMI ile geliyor, şimdilik BIOS güncellemek ve ayarları kurcalamak dışında çok bir seçenek yok.

Maalesef bu durum MSI anakartlarda yıllardır yaşadığımız bir sorun.

Hocam birkaç dakika Reddit ve toms hardware midir nedir oralara göz attım da, MSI de kronik olsa bile, farklı bileşenler ile de bu sorunu yaşayanlar var. Konuyu, Firmware güncellemesi, handshake, sistemin ilk soğuk çalışması, sistemi biraz kullandıktan sonra reset atıldığında, sıfırlanması gereken bazı sistem ayarlarının Bug'a girdiğinden bahsetmişler, 2024 yılında çok yaygın bir durummuş ama bu yıl, özellikle son 2 aydır tekrar aynı sorunlar çoğalmış. Bazı terimler İngilizce olduğu için durumu tam net anlatamadım. Çözüme kimse değinmemiş.

Son düzenleme: