Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Normalde oyunu İngilizce olarak çok rahat oynayabiliyorum fakat İngilizce altyazıları canlı olarak Türkçeye çevirmekte aşırı zorlanıyorum. Bu nedenle Resident Evil 2 Remake'i videoda seri olarak oynamadım henüz.

Resident Evil 2 Remake DX11 sürümü (2019 yılında çıkan sürüm) için hangi Türkçe yamayı önerirsiniz? Fluffy Manager üzerinden kurulan bir yama olursa çok daha iyi olur.

Hocam Konuyu hoplatıyor olabilirim belki hala arıyorsunuzdur diye söyliyeyim. YamaTR ye gidin Orda Arama yerine: Resident Evil 2 Remake Türçke yama yazın Qnoops yapmış olucak onu indirin sonra ayıklayın masaüstüne exeyi çalıştırın dosya konumunu bulun indirin yükleyin iş bitti. (Kaspersky, Virüstotal taramalarında temiz çıktı, fakat unutmayın oyunu bitirdikten sonra veya sıkıldıktan sonra oyunu silmeyi unutmayın. Ordaki dosyalar kalabilir, sonra temp ve diğer dosyaları silin birde kaspersky ile tam tarama yapıp keyfinize bakın...)

Hocam Konuyu hoplatıyor olabilirim belki hala arıyorsunuzdur diye söyliyeyim. YamaTR ye gidin Orda Arama yerine: Resident Evil 2 Remake Türçke yama yazın Qnoops yapmış olucak onu indirin sonra ayıklayın masaüstüne exeyi çalıştırın dosya konumunu bulun indirin yükleyin iş bitti. (Kaspersky, Virüstotal taramalarında temiz çıktı, fakat unutmayın oyunu bitirdikten sonra veya sıkıldıktan sonra oyunu silmeyi unutmayın. Ordaki dosyalar kalabilir, sonra temp ve diğer dosyaları silin birde kaspersky ile tam tarama yapıp keyfinize bakın...)
Benim aradığım türden bir yama değil maalesef. Bu tarz EXE şeklindeki yamalar Fluffy ile modlanmış oyunlarda modların devre dışı kalmasına neden oluyor.

Aynı sorundan muzdaribim acaba buldunuz mu?
Doğrudan Fluffy üzerinden yüklenen olmasa da PAK dosyası şeklinde bir Türkçe yama buldum. Diğer forumda paylaşılmıştı:

Herhangi bir şekilde EXE dosyası veya DLL dosyası ile gelmiyor. Doğrudan PAK dosyasını oyunun klasörüne atıp oynuyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudan Fluffy üzerinden yüklenen olmasa da PAK dosyası şeklinde bir Türkçe yama buldum. Diğer forumda paylaşılmıştı:

Herhangi bir şekilde EXE dosyası veya DLL dosyası ile gelmiyor. Doğrudan PAK dosyasını oyunun klasörüne atıp oynuyorsunuz.

Merhaba, Türkçe yama bana ait. Mod Manager gerekmez, PAK hâlinde olduğu için oyunun okuyacağı dosya formatında. Memnun kaldınız mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Türkçe yama bana ait. Mod Manager gerekmez, PAK hâlinde olduğu için oyunun okuyacağı dosya formatında. Memnun kaldınız mi?
Daha yeni test etme fırsatı bulabildim. Bazı ufak hatalar var Türkçe yamada. Mesela Save yükleme menüsünde Leon 2nd Run girdilerinde "Slot ## saved data Leon [2nd]" yazıyor:

883710_20260224194400_1.webp

Ayrıca yine aynı resimde görülebileceği gibi "Area" yazan girdi bir defa değil, iki defa görünüyor her Save dosyasında.

Onun dışında iyi gibi. Hemen "You Are Dead" yazısını nasıl çevirdiğinize bakmak istedim:

883710_20260224194342_1.webp

Fena değil açıkçası. En azından "Geberdin" yazmaktan iyidir :)

Daha test etmeye devam edeceğim.

Daha yeni test etme fırsatı bulabildim. Bazı ufak hatalar var Türkçe yamada. Mesela save yükleme menüsünde leon 2nd run girdilerinde "slot ## saved data leon [2nd]" yazıyor:

Eki Görüntüle 229298

Ayrıca yine aynı resimde görülebileceği gibi "area" yazan girdi bir defa değil, iki defa görünüyor her save dosyasında.

Onun dışında iyi gibi. Hemen "you are Dead" yazısını nasıl çevirdiğinize bakmak istedim:

Eki Görüntüle 229299

Fena değil açıkçası. En azından "geberdin" yazmaktan iyidir :)

Daha test etmeye devam edeceğim.

Leon 2nd run girdilerde slot ## saved data leon [2nd]" bende yazmıyordu denemiştim ve sizin kullandığınız font orijinale fontla aynı değil sanirsam o yapabilir ben deneyip yayınladım dediğiniz üzere baktım bende öyle gözükmüyordu.

Leon 2nd run girdilerde slot ## saved data leon [2nd]" bende yazmıyordu denemiştim ve sizin kullandığınız font orijinale fontla aynı değil sanirsam o yapabilir ben deneyip yayınladım dediğiniz üzere baktım bende öyle gözükmüyordu.
Tüm modları kaldırdım ve Türkçe yamayı kurup Fluffy Mod Manager'dan "Re-read game archives" dedim. Fakat yine bir şey değişmedi, aynı sorun hala mevcut.

Yalnız benim oyunumda REFramework, Ultimate Trainer ve REFix yüklü. Bunlardan olabilir mi diye düşünüyorum.

Font diyorsanız herhangi bir font modu kurmadım. Direkt Türkçe yamayı kurdum.

Tüm modları kaldırdım ve Türkçe yamayı kurup fluffy mod Manager'dan "re-read Game archives" dedim. Fakat yine bir şey değişmedi, aynı sorun hala mevcut.

Yalnız benim oyunumda reframework, Ultimate trainer ve refix yüklü. Bunlardan olabilir mi diye düşünüyorum.

Font diyorsanız herhangi bir font modu kurmadım. Direkt Türkçe yamayı kurdum.

Onlardan değil görseldeki save tarihleri yama öncesine ait, oyun o bilgileri save aldığı an İngilizce olarak içine işler. Yeni oyun açıp save alırsan o kısımların da Türkçe olduğunu göreceksin. Yeni bir save ile denersen yamanın sorunsuz çalıştığını anlarsın.