Elmas Kafa

Başarılı
Arkadaşlar, filmine gittim geçen gün. Bayağı beğendim. Steam'de indirim varken almak istedim fakat bir sürü oyunu var, hangisini almalıyım? Direkt 1, 2, 3 diye mi gitmem lazım?

Eğer gerçekten zevk almak istiyorsan 2-3-4-7-8-9 oynasan hem hikayeyi anlarsın hem de zevk alırsın .Eğer de dersen benim için hikaye çok önemli grafiğin pek önemi yok o zaman da 5-6 yı araya ekleyebilirsin.

Hocam çok merak ettim neden 1 yok? Bir de bu Revelations ne oluyor? Kütüphanemde varmış

Hocam, 1'de hikaye için önemli ama oyun 2002 oyunu olduğu için oynanışı oda kamerası, tank kontroller var. Bir de saydığım oyunlarla bağlantısı var ama o kadar böyle oynamazsanız çok kaçırcanız bir şey yok sadece saydığım oyunlarda görceğiniz karakterlerin her şeyin başladığı anını görüyorsunuz işte zombi kıyametinin çıktığı yeri falan. Sadece hikayenin başlangıcı lore öğrenmek istiyorsanız eğer önerdiğim oyunları oynadıktan sonra oynamanızı öneririm.

Revelations hocam ana oyun ama biraz düşük bütçeli bir oyun, o da eski olduğu için oynanışlar biraz kütük gibi. Bir de hikayeyi karakterlerin ne olduğunu bilmediğiniz için o oyuna girerseniz şu an çok bir şey anlayamayabilirsiniz.

Arkadaşlar, filmine gittim geçen gün. Bayağı beğendim. Steam'de indirim varken almak istedim fakat bir sürü oyunu var, hangisini almalıyım? Direkt 1, 2, 3 diye mi gitmem lazım?

Resident Evil 2 > 3 > 4 > 5 > 6 > 9 Requiem diye oynayabilirsiniz ya da seriye yeni başladığınız için direkt 7 ve Village'i oynayarak başlayabilirsiniz. Sizin için 7 ve Village ile başlayıp daha sonra saydığım oyunları oynamak daha iyi olacaktır. İlk oyun ve diğer yan oyunlar serideki lore anlatımı için çok önemli yapımlar olsa da maalesef günümüzdeki mekanikleri çok fena yaşlanmış durumda. O yüzden almanızı ve oynamanızı önermem.

5 ve 6. oyunlar da serideki diğer oyunlar gibi korku/gerilim tarzından çok aksiyon/macera oyunları olduğu için korkmamanız çok normal olur. Eğer oyundan korkma amacınız varsa bunu önceden belirteyim ki sonradan hayal kırıklığına uğramayın. Onun dışında sizin için sadece lore önemliyse hepsini dediğim sırayla yapıştırın geçin, nefis oyunlardır.

Son düzenleme: