Oyunu açmaya çalıştığımda oyun açılıyor, 10-20 saniye siyah ekranda kalıyor, sonra hata vermeden kapanıyor. Bazen Capcom yazısı falan veriyor, bu sefer de D3D error veriyor. Neyse, şansıma 1 kere girebildim, onda da bu sahnede videodaki olay oluyor. Ekran kartını yeni aldım, bir oynayamadım şu lanet oyunu.
Detaylar
Kim cevapladı?5 5600 B450M 32 GB 2x16 RAM 750W 80+ PSU darboğaz olduğunu biliyorum ama bu hatalarda alakası yok gibi.
Ben yine de PSU'dan şüpheliyim çünkü güç çekmesi gerektiği halde güç tam çekemiyor o yüzden kendini kısıyor gibi.
High Power 80+ Bronze 750W var hocam.
Son düzenleyen: Moderatör:
5 5600 B450M 32 GB 2x16 RAM 750W 80+ PSU darboğaz olduğunu biliyorum ama bu hatalarda alakası yok gibi.
High Power 80+ Bronze 750W var hocam.
Aslında iyi PSU ama bazen kaliteli psularda zamanla 12v 5V 3.3v voltajları dengesizlik yaratabiliyor bu yüzden mavi ekran yiyen bile var sizinki benim gördüğüm kadarıyla sınır koyuyor kendine normalde 190FPS'den 30FPS olması bunu gösteriyor.
PSU'da 2 aylık, aslında bilmiyorum, çok garip. 6800 XT ekran kartımı sattım, daha yeni geçtim bu karta, hala oynayamıyorum şu oyunu, kafayı yemek üzereyim.Aslında iyi PSU ama bazen kaliteli psularda zamanla 12v 5V 3.3v voltajları dengesizlik yaratabiliyor bu yüzden mavi ekran yiyen bile var sizinki benim gördüğüm kadarıyla sınır koyuyor kendine normalde 190FPS'den 30FPS olması bunu gösteriyor.
PSU da 2 aylık aslında bilmiyorum çok garip 6800XT ekran kartımı sattım daha yeni geçtim bu karta hala oynayamıyorum şu oyunu kafayı yemek üzereyim.
Yeni aldığın neydi ekran kartı bende 1 ay bile dolmadan bozuldu enermax PSU vardı voltaj değerleri dengesizdi yani PSU işi biraz da şansa bağlı.
Zotac Gaming Solid OC 5070 sıfır aldım.Yeni aldığın neydi ekran kartı bende 1 ay bile dolmadan bozuldu enermax PSU vardı voltaj değerleri dengesizdi yani PSU işi biraz da şansa bağlı.
O zaman tamamen işlemci yüzünden darboğaz oluyor 5070 gibi güçlü ekran kartı R5 5600 besleyemez.
Onu düşünüyorum, darboğaz var zaten ama videoda işlemci rahat rahat takılırken, hiç bir belirti yokken birden belirli bir sahnede olması yüzünden imkan vermiyorum. Videodaki değerlere göre darboğaz değil, bence problem.O zaman tamamen işlemci yüzünden darboğaz oluyor 5070 gibi güçlü ekran kartı R5 5600 besleyemez.
Dostum neden kabullenmek istemiyorsun değerlere göre darboğaz oluyor zaten bak sen oyunda mesela açılırken hata veriyor veya sahne yüklenmiyor veya bir anda 190 FPS'ten 30 FPS'e düşüyorsa işlemci sana burada ben ekran kartını besleyemiyorum sınır koyuyorum diyor. Boş bir yere bakınca çektiği enerji ile boss veya düşman olduğu yerde çektiği enerji farklı. AMD Ryzen 7 5800X3D gibi serileri alman gerekiyor.Onu düşünüyorum, darboğaz var zaten ama videoda işlemci rahat rahat takılırken, hiç bir belirti yokken birden belirli bir sahnede olması yüzünden imkan vermiyorum. Videodaki değerlere göre darboğaz değil, bence problem.
Darboğaz düşünmememin sebebi şu: 6800 XT gibi bir kartla da kullandım, oyunu herhangi bir problem yaşamadım. Driver sıkıntıları nedeniyle çöküyordu oyun, sonra NVIDIA tarafına geçtim. Darboğazdan başka şeylerden olabileceğini düşünmemin sebebi bu. Darboğazı kabulleniyorum zaten :&
6800 XT ile RTX 5070 aynı klasmanda kartlar değil. 5070'in işlemciden talep ettiği veri miktarı çok daha fazla. 6800 XT'de işlemcin ucu ucuna yetişiyordu ama 5070'te o eşik aşıldı. 190 FPS'ten 30'a düşmesi tipik bir işlemci tıkanması belirtisi. Darboğazı kabulleniyorsan çözüm belli; Ryzen 7 5800X3D almadığın sürece o karttan tam verim alamazsın. Başka sebep aramaya gerek yok, donanım dengesizliği yaşıyorsun.Darboğaz düşünmememin sebebi şu: 6800 XT gibi bir kartla da kullandım, oyunu herhangi bir problem yaşamadım. Driver sıkıntıları nedeniyle çöküyordu oyun, sonra NVIDIA tarafına geçtim. Darboğazdan başka şeylerden olabileceğini düşünmemin sebebi bu. Darboğazı kabulleniyorum zaten :&