Ömer_Yeter 56

Üstün
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Şu ana kadar 3, 4 ve 5'i bitirmeme rağmen cidden çok hoş ve güzel bir seri. Normalde 5'in ardından 6'ya geçecektim ancak araya RDR 2'nin girmesiyle birlikte yakın çevremdekiler bana bu oyunu kesin bir dille önermemeşti. Bakalım uygun bir zamanda tekrar geri dönüş yapacağım bu seriye.

RE5 oynanır mı sizce? RE5, RE6 ve Requiem hariç tüm serileri oynayıp bitirdim. Bunlar da eski diye oynamadım Requiem'e de zaman ayıramadım ama RE5'i öneren baya kişi var. RE4 2005'i de alabilirim ikisinden biri sizce hangisini alayım.

RE5 oynanır mı sizce? RE5, RE6 ve Requiem hariç tüm serileri oynayıp bitirdim. Bunlar da eski diye oynamadım Requiem'e de zaman ayıramadım ama RE5'i öneren baya kişi var. RE4 2005'i de alabilirim ikisinden biri sizce hangisini alayım.
6 güzel değil ama 5 oynanır. Wesker hikayesini bitirmen güzel olur yani.

Daha önce hiç RE oynamadım. Kütüphanemde 2 ve 3 var 4'ü de alacağım. Hikayeye hakim olma açısından önce hangisinden başlamalıyım? RE1 HD'den başlayın diyorlar ama çok eski yarım bırakıp oynamam diye almak istemiyorum. Var mı franchise'a hakim birisi?

Daha önce hiç RE oynamadım. Kütüphanemde 2 ve 3 var 4'ü de alacağım. Hikayeye hakim olma açısından önce hangisinden başlamalıyım? RE1 HD'den başlayın diyorlar ama çok eski yarım bırakıp oynamam diye almak istemiyorum. Var mı franchise'a hakim birisi?
O kadar eski olanları oynamana gerek yok RE2, RE3, RE4, RE7, RE8, RE Requiem oyansan yeter. Eğer sadece Leon'un hikayesi için oynayacaksan da RE2, RE4, RE6, RE Requiem.

Leon'un hikayesi 2-4-6-9. Hikaye bütünlüğü açısından 6'yı oynamazsanız bir şey kaybetmezsiniz. Lore için 3'ü oynamanızı tavsiye ederim. Sizin için 2-3-4-9 desek daha iyi olur.

Seriyi bitirmiş biri olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki oyunlar birbiriyle sandığınız kadar bağlantılı değil. Eğer evrenin hikayesine (lore) iyice hakim olmak istiyorsanız RE 1'i veya 0'ı oynayabilirsiniz. Ancak bana göre asıl önemli olan ve kesinlikle oynanması gerekenler: RE2, RE3, RE4, RE7, RE8 ve RE9.

Bu saydıklarım dışındaki oyunları oynamanıza çok da gerek yok. Yine de hikaye için oynamak isterseniz şunları bilmenizde fayda var: 5. oyunu eğer co-op girecek bir arkadaşınız yoksa tavsiye etmem, çok çabuk sıkılırsınız. 6. oyunda ise sadece Leon'un hikayesini oynamanız yeterli, diğerleri bence zaman kaybı. Son olarak Revelations serisinin ilk oyunu güzel olsa da 2. oyunu ben pek sevemedim.

Fiyatlar nasıl? Almaya değer mi? Seriye daha hiç başlamadım ama 0, 1, 2 oyunlarına sahibim. Devamını almayı düşünüyorum eğer fiyatlar iyiyse.