Doğum Tarihi : 29 Ekim 1942 (ABD) Ölüm Tarihi : 4 Temmuz 1995 (ABD) Burcu : Akrep Mesleği : Ressam
Bob Ross çok önemli bir televizyon fenomenidir. Televizyon tarihinde, salt resim yaparak bu kadar ün kazanan, bu kadar çok insana ulaşan ikinci bir isim olmamıştır. Bob Ross'un "The Joy of Painting" programı aradan kırk yıl geçmesine rağmen, hala izlenmektedir. Yaptığı işin zamana ne kadar dayanıklı olduğu, bugün Youtube kanalında 5.76M abonesi olmasından anlaşılabilir. Kendisi resim sanatının gönüllü elçisidir. Sayesinde bu sanata uzak duran, bu sanattan korkan milyonlarca insan, eline ilk kez fırça almış, ilk kez bir tuvalin karşısına geçmiştir.
Çok başarılı ve kendisini izleten bir insan, hatta sanat ile ilgisi olmayan kesimi bile (bkz: ilkokul terk ummî) kendisina bağlamıştır. Kişinin karakteri bile burada büyük bir etken, bu tür şeyler ile pek ilgilenmeyen gereksiz/boş olarak gören Türk halkını ise kazanmasında en büyük etken halkın ilk defa sanatsal bir resimin yapılışına tanık olması, izlerken şaşırması adeta büyülenmesinin rolu büyüktür.
İnsanlara resim yapmayı sevdirmiş naçizane kişilerden biridir. Hatta ilk çizdiği resmi yakın zamanda açık artırmayla satılmıştı. Ne kadar satıldığını hatırlamıyorum ama.
Bob ross videolarini uyumak için aciyordum eskiden. Sonradan fark ettim bob her çiziminde bizi bir yerlere götürüyormuş. Her yeni resim bir öncekinin devami olmasi lazimdi, yanlış hatirlamiyorsam.