Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Merhaba!
Dijital çizim için bir süredir Krita kullanıyorum. Hem ücretsiz hem açık kaynak olması hem de sunduğu güçlü özellikler sayesinde gerçekten çok iyi. Dahili fırçaları zaten oldukça başarılı.
Bununla birlikte Krita, dışarıdan fırça paketleri eklemenize de imkan tanıyor. Örneğin David Revoy’un ücretsiz olarak paylaştığı fırçaları indirip içe aktarabilirsiniz.
Ben burada özellikle Krita’nın varsayılanında bulunmayan, sonradan eklenebilen bir paket olan Digital Atelier Pack’ten söz etmek istiyorum.
Peki bu paket nedir?
Digital Atelier, Krita ekibinden Ramon Miranda’nın hazırladığı özel fırçaları içeriyor. Amacı geleneksel resim tekniklerini dijital ortama taşımak. Krita’nın kendi fırçaları ve ücretsiz paketler çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli olabilir. Ancak Digital Atelier’deki fırçalar, yağlı boya, pastel ve suluboya gibi klasik malzemeleri profesyonel seviyede taklit etmeye odaklanıyor.
Digital Atelier Resource Pack içeriği:
- 50’den fazla fırça
- 30’dan fazla fırça ucu
- 20’den fazla doku ve yüzey
Satın almak isteyenler için:
Digital Atelier Bundle
All the brushes, helpers, patterns and surfaces from Digital Atelier. with a handy reference sheet. Everything except the videos.
İkisi -Pikachu ve avokado- Pinterest'ten indirdiğim boyama sayfaları, ben sadece renklendirdim, ama özellikle Pikachu... Çok iyi oldu.
Vazo, elma ve fincan çizimlerini ben çizdim. Kahve fincanının altında psikanalitik bir alt anlam var -tabii bakmasını bilene.