Resim yeteneğim yok ama grafik tablet almak istiyorum

Yeteneğim yok diyorsun sence yapabilir misin? Kağıda çizim yapmakla tablette kalem ile çizim yapmak aynı şey. Yetenek olmadan sadece bir miktar gelişebilirsin. Tablet aldıktan süre hevesini almak süren maksimum 2 gün. Ben direkt söylüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yetenek olmadan bol pratik ile yapılır diyen de var. Ondan sormak istedim.

Basit bir şey al, hoşuna gitmezse iade et.

Sıfırdan yeteneksiz olarak iyi çizimler yapabilir miyim grafik tablet ile?
Eğitilmedikçe ve doğru şeyleri işlemeyince yapay zeka bile düzgün bir şeyler çizemiyor, insan nasıl şak diye iyi şeyler çizsin.
İyi malzemelerin güzel resim çizmenin kilit noktası olduğunu düşünürdüm, maalesef ki değilmiş. İyi malzemeler önemli bir yere sahip tabii ama kilit noktası değilmiş.

Tableti alırım ve bol bol pratik yapıp öğrenirim diyorsan al tabii ama kısa sürede güzel işler çıkarmak istiyorum diyorsan, maaaalesef işler öyle yürümüyor.
Yetenek olmadan bol pratik ile yapılır diyen de var.
Altında Ferrari de olsa araba sürmeyi bilmedikten sonra Ferrari bir işine yaramaz, önce araba sürmeyi öğreneceksin ki Ferrari'yi kullanabilesin. Yani önemli olan yapılacak işi öğrenmek.

Bence tableti aldıktan sonra hevesini aldığın için daha yüzüne bakmazsın, o yüzden paranı boşa harcamanı tavsiye etmem. Fiyatları uçmuş zaten.

Ek olarak dijitalde çizim yaparken çizmeyi öğrenmenin yanı sıra kullandığın programı da iyi öğrenmelisin ki güzel işler çıkarabilesin.

Benim fikirler bu yönde.

Yeteneğin var, sadece farkında değilsin. Belirtisi "grafik tablet" alma niyeti ve aruzlusunda olmandır.

@madelyn Açıkçası çok uzun zamandır istiyorum.
Yani basit bir heves değil.
Bol bol pratik yapıp, sıfırdan üstüne minik minik koya koya gitmeyi düşünüyordum alırsam.
Tabii ki alır almaz şak diye iyi şeyler çizmeyi hedeflemiyorum, öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum.

@madelyn Açıkçası çok uzun zamandır istiyorum.
Yani basit bir heves değil.
Bol bol pratik yapıp, sıfırdan üstüne minik minik koya koya gitmeyi düşünüyordum alırsam.
Paran varsa al hocam, alırsam böyle alırsam şöyle demeye çok gerek yok. Alıp görmek "bence"en iyisi

Merhaba, ben taglenmişim sanırım.

Öncelikle yetenek kısmına ben çok inanmıyorum artık. Bunun olayı doğru şekilde ve istikrarlı çalışma ile olur. Yetenek kısmı bana kalırsa gözlemlemeyi biraz daha iyi yapanlar oluyor. Benim yetenek açıklamam bu.

Gelelim çizim konusuna, öncelikle ne tür çizimler yapmak istiyorsun? Grafik tasarım ile konsept sanat ya da illustrasyon farklı yollar çünkü. Eğer grafik tasarımcı olacaksan herhangi bir tablet işini görecektir, çünkü işin büyük kısmını aslında mouse klavye ve pen tool ile yapıyor olacaksın.

Ancak çizim üzerine odaklanmak istediğini düşünüyorum, şu an dünyada en büyük ve en popüler marka Wacom markası. Bu markanın farklı seviyeler için tabletleri mevcut. Ama tabii ki de işini çok iyi bilen biri hepsinde iyi işler yapabilir. Yani tabletin aslında süper bir özelliği yok. Rahatlık diyelim. Kişiden kişiye değişir. Wacom en büyük ve popüler ancak pahallıdır. Bir zamanlar giriş seviyesi Wacom One diye bir model çıkarmışlardı buna bakabilirsin.
Diğer bir marka ise XP-Pen, şahsen benim hiç tecrübem olmadı bu marka ile, aslında Wacom dışında hiçbir marka ile tecrübem olmadı ancak sektörde olduğum için görüyorum, memnun olanlar var bunu araştırabilirsin.

Daha sonrasında, ekranlı tablet şu an senin için belki bütçe fazlası ya da overkill olabilir, bu yüzden ekransız tabletleri öneririm, Wacom One klasmanındaki tabletlere bakabilirsin özet olarak. Tabii XP-Pen'de muadili nedir bilmiyorum ama bakar buluruz.

Dijital'de kendini geliştirebilirsin, ancak sana oyun sektöründe senior artist olarak çalışan birisi ve yıllardır çizim yapan biri olarak söylüyorum, lütfen köklerimizden uzak kalma, defter ve kalem hep yanında olsun bir şekilde, boş durdukça dijital yapamadıkça çıkar bir şeyler çiz. Emin ol çok iyi olacaktır.

Eğer sorun olursa, istersen buraya yaz, eğer burada varsa DM üzerinden yaz ben bir şekilde elimden geldiğince yardımcı olup yönlendirmeye çalışırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@yagokani ayrıntılı cevap için teşekkür ederim.

Aşağıdaki tableti sipariş verdim.

Çizim becerisini nasıl sıfırdan geliştirebilirim? Öneriniz var mı? Doğru ve istikrarlı çalışmayı nasıl sağlayabilirim?

Bunun birkaç farklı yöntemi var, öncelikle sevdiğin çizerler var mı? Hangi sektör için çalışmak istiyosun? Hobi olarak mı çizmek istiyosun? Bu tip sorular yöneleceğin yol için gerekli, çünkü hedefini önceden belirlersen, oraya ulaşman daha rahat olucaktır.

Youtube'da;
-Proko
-Aaron Blaise
-Sinix Design'a bakabilirsin.

Unutma bol pratik çok öneli, tablete bir süre elin alışamayabilir, korkma. 1-2 hafta sonra elin alışmaya başlayacak.
Photoshop şu an en mainstream program çizim için, ama bunun yanında Clip Studio Paint, Procreate ( Ipad için bu ), Sketchbook ve Krita gibi programlar var. Bunların bir çoğu paralı ya da üyelik gerektiren programlar. Sketchbook yanlış hatırlamıyosam free olmuştu, bir de Krita free, bu ikisine bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…