Merhaba, ben taglenmişim sanırım
.
Öncelikle yetenek kısmına ben çok inanmıyorum artık. Bunun olayı doğru şekilde ve istikrarlı çalışma ile olur. Yetenek kısmı bana kalırsa gözlemlemeyi biraz daha iyi yapanlar oluyor. Benim yetenek açıklamam bu.
Gelelim çizim konusuna, öncelikle ne tür çizimler yapmak istiyorsun? Grafik tasarım ile konsept sanat ya da illustrasyon farklı yollar çünkü. Eğer grafik tasarımcı olacaksan
herhangi bir tablet işini görecektir, çünkü işin büyük kısmını aslında mouse klavye ve pen tool ile yapıyor olacaksın.
Ancak çizim üzerine odaklanmak istediğini düşünüyorum, şu an dünyada en büyük ve en popüler marka Wacom markası. Bu markanın farklı seviyeler için tabletleri mevcut. Ama
tabii ki de işini çok iyi bilen biri hepsinde iyi işler yapabilir. Yani tabletin aslında süper bir özelliği yok. Rahatlık diyelim. Kişiden kişiye değişir. Wacom en büyük ve popüler ancak pahallıdır. Bir zamanlar giriş seviyesi Wacom One diye bir model çıkarmışlardı buna bakabilirsin.
Diğer bir marka ise XP-Pen, şahsen benim hiç tecrübem olmadı bu marka ile, aslında Wacom dışında
hiçbir marka ile tecrübem olmadı ancak sektörde olduğum için görüyorum, memnun olanlar var bunu araştırabilirsin.
Daha sonrasında, ekranlı tablet şu an senin için belki bütçe fazlası ya da overkill olabilir, bu yüzden ekransız tabletleri öneririm, Wacom One klasmanındaki tabletlere bakabilirsin özet olarak. Tabii XP-Pen'de muadili nedir bilmiyorum ama bakar buluruz.
Dijital'de kendini geliştirebilirsin, ancak sana oyun sektöründe senior artist olarak çalışan birisi ve yıllardır çizim yapan biri olarak söylüyorum, lütfen köklerimizden uzak kalma, defter ve kalem hep yanında olsun bir şekilde, boş durdukça dijital yapamadıkça çıkar bir şeyler çiz. Emin ol çok iyi olacaktır.
Eğer sorun olursa, istersen buraya yaz, eğer
burada varsa DM üzerinden yaz ben bir şekilde elimden geldiğince yardımcı olup yönlendirmeye çalışırım.