Retail Key aldığımızda çok sayıda kişi kullanabiliyor olabiliyormuş bu doğru mu? Oem ise tek kişiye ait olacağı için daha güvenilir diyorlardı. Ne denli doğru bilmiyorum, bilgim yok.Dediğiniz gibi bu durumda Retail Key'in bir anlamı kalmıyor. Kullanılmadığını biliyordum bende. Farklı bir kaynakta mümkün olduğunu okudum ama yapabildiğini göremedim açıkcası. Ya da araya kaynayan bir OEM keyin Retail olabileceği geldi aklıma.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Öyle bir şey yok, çıkar onu aklından, çıkar. BIOS piline veri kaydedilmez. OEM Key de her zaman BIOS'a yazılmaz.OEM key BIOS piline yerleşiyor, anakart ile bağlantılı.
Birden çok kişi tarfından kullanılan Key, Retail değil, Volume Licensing Key (VLK) oluyor. Retail Key yine tek kişi tarafından, tek bilgisayarda kullanılabilir ama kişi sistem değişirse yeni sistemine anahtarı aktarabilir. Bunun da limiti var tabi. Üçüncü sistemden sonra Microsoft'u aramanız gerekiyor.
Yanlış bilgi: BIOS piline veri kaydedilemez.
Retail Key aldığımızda çok sayıda kişi kullanabiliyor olabiliyormuş bu doğru mu? OEM ise tek kişiye ait olacağı için daha güvenilir diyorlardı. Ne denli doğru bilmiyorum, bilgim yok.
Konuya çok hakim olmamakla birlikte, Retail Key çok sayıda kişi tarafından tabii ki kullanılamaz. OEM lisans da Retail Key'e göre güvenilir sayılmaz. OEM key anakart ile bağlantılı. Retail için çoklu lisans özelliği var mı emin değilim. Yeni bir başlık altında yazarsanız destek olabilirler.
Öyle bir şey yok, çıkar onu aklından, çıkar. BIOS piline veri kaydedilmez. OEM Key de her zaman BIOS'a yazılmaz.OEM key BIOS piline yerleşiyor, anakart ile bağlantılı.
Birden çok kişi tarfından kullanılan Key, Retail değil, Volume Licensing Key (VLK) oluyor. Retail Key yine tek kişi tarafından, tek bilgisayarda kullanılabilir ama kişi sistem değişirse yeni sistemine anahtarı aktarabilir. Bunun da limiti var tabi. Üçüncü sistemden sonra Microsoft'u aramanız gerekiyor.
İfadem yanlış oldu fark ettim, ancak hep OEM key'in BIOS'a gömüldüğünü duyuyoruz. Aklımda kalan bu. Pil ifadesi yanlış oldu.