Retro PC oyunlarını nasıl temin edebiliriz?

Steam gibi platformlardan satışları kalkmış olan oyunları Kinguin, G2A tarzı sitelerden güvenilir satıcılardan alabilirsiniz. Tabii bazıları ucuza satılıyor bazıları rastgele fiyat yazmışlar.

Hocam bir platform var hem de ücretsiz ama söyleyebilir miyim bilmiyorum ama anladınız.

Retro başarımlar desteği var.
Retro Arch indir ve neredeyse her eski oyunun başarımlarını kas. Bu oyunlar satılmadığı için ücretsizce internetten ROM indirip, başarım kasabilirsin. Üstelik hesabın olacak yani ve ücretsiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski oyunları satın alabileceğin bazı siteler:

GoG ve Zoom büyük odağı eski oyunlar. GoG zaten Witcher ve Cyberpunk 2077 geliştiren firmaya ait. Gamersgate ise filtreler kısmını kullanarak oyunları kısıtayabilirsin. Döviz ile satıldığından indirim kovalaman gerekiyor.

Ayrıca satışı olmayan oyunları da MyAbandonware veya Magipack Games'den indirebilirsin. Siteyi seversen aylık 100 ₺ gibi bir fiyata desteklemeni öneririm. Destekleyen üyelere ayrı bir indirme sunucusu da sağlıyor. Ben çok kullandığımdan destek atıyorum. Bir sürü yeni oyuna sahip olmama rağmen, eski oyunlar 3-5 saatte biten o kompaktlığına halen aşığım.

MyAbandonware satışı varsa yukarıdaki sitelere yönlendirecektir. Magipack Games biraz daha korsana kaçıyor. Yani satışı olayan oyunları da yayınlıyor. Ama iki sitenin de ana odağı eski oyunlar. Magipack Games sorunları düzeltip oyunları yayınlıyor. Yani eski bir oyunu MG yayınladıysa, oynayabileceğin en sorunsuz deneyimi buradan alırsın. Eski oyunun tüm çökme vb. sorunları, widescreen yamaları vb. hepsini yapılı şekilde setup halinde yayınlar. Tek yapman gereken indirmek, next next deyip yüklemek.

Son düzenleme:
Aklıma gelen en iyi öneri GOG. Açılımı Good Old Games zaten. Eski oyunları alıp modern sistemlerde çalışacak şekilde yamaladıktan sonra DRM'lerinden arındırıp satıyorlar.

Eski pc oyunları oynayacaksan (varsa) kesinlikle GOG versiyonlarını oynamanı öneririm. 2. yol ise emulatörden ps1 ps2 vs versiyonlarını oynamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…