Son zamanlarda ciddi stresli ve kişisel olarak zorlayıcı şeyler yaşadım. Özellikle son birkaç haftadır odaklanma problemim çok arttı, ders çalışamıyordum. Bunun üzerine psikiyatriste gittim.Doktor bana anksiyete olduğunu da söyledi ve şu ilaçları yazdı:
36 mg Concerta
25 mg Anafranil
2.5 mg Rexapin
Dün ilk kez Concerta kullandım. Kahvaltıdan sonra aldım ve açıkçası odak konusunda baya iyi geldi. Ders çalışırken verimliydim. Yan etki olarak biraz mide bulantısı ve ağız kuruluğu yaşadım.
Akşam saat 7-7.30 gibi Concerta’nın etkisi düşmeye başladı. Saat 8-8.30 gibi Anafranil aldım ve o düşüş hissini baya toparladı. Genel olarak iyi hissettim.
Ama Rexapin’i kullanmadım. Sebebi biraz internette okuduklarım. İnsanlar çok uyuttuğunu yazmış. Benim şu an uyku problemim çok büyük değil gibi. Dün Rexapin almadan da gece 12.30 gibi uyudum, sabah 4.30-5 gibi kısa uyanıp tekrar uyudum ve 9’da kalktım.
Açıkçası Rexapin konusunda çekincem şu: Kullanırsam ileride onsuz uyuyamaz hale gelir miyim diye korkuyorum. Özellikle düşük doz Rexapin kullanan ve benzer süreç yaşayan varsa deneyimini merak ediyorum. İlk başta korkup sonradan fayda gören oldu mu? Uzun vadede bağımlılık veya sürekli uyuma ihtiyacı gibi bir durum yaşadınız mı?
Kimyanı bozmamaya çalış. Bu Concerta'nın kalıcı yan etkileri de var. Mesela bendeki ağız kuruluğu senelerdir geçmiyor. Sonradan faydasını görmezsin, ilk başta biraz faydalı olur sonra bağışıklık gelişir sonra da normalin haline gelir kullanmadığın zaman kötü hissetmeye başlarsın. Bıraktıktan sonra toparlanman da 1-2 seneyi bulur. Tavsiyem kısa bir dönem kullanıp bırakman.