Çözüldü RGB kabloları, anakartın hangi kısmına takılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mireman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 423
  • Etiketler Etiketler
    rgb
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mireman

Becerikli
Merhaba, teknik servise bilgisayarımı götürmüştüm. Sıvı soğutucunun RGB’lerini kontrol edebiliyorum, ama kasanın diğer fanlarını yazılım üzerinden edemiyorum demiştim. Bunu halledebilir misiniz diye söylemiştim ve onlar sorunu kökten çözmüşler; artık sıvı soğutucunun RGB’lerini de yazılımdan kontrol edemiyorum. (PcKolik adlı firmanın teknik servisi). Bunu düzeltmek istiyorum. Anakartta sıvı soğutucu RGB’sini tam olarak nereye takmam gerekiyor, fotoğraf ile gösterebilir misiniz?

Yaptıkları işlem: Sıvı soğutucunun RGB kontrolcüsünü, arkadaki kasanın diğer fanlarının kontrolcüsüne takmışlar. Bu sebepten dolayı sadece kumanda ile kontrol ediliyor.

Ekstra soru: Kasada sıvı soğutucu haricinde 6 fan daha bulunuyor. Bunları anakarta takmam için yeterli yer var mı, yoksa mecbur bu kontrolcü ile mi kullanmak zorundayım? Kontrolcü anakarta bağlı değil; PSU’dan güç alıyor direkt galiba.

Anakart: ASUS Prime B650M-R

Çözüm
Kasanın fanlarını o kontrolcüden anakarta giden ayrı bir kablo olmadığı sürece yazılım ile olmaz o kumandaya ve kasa üstündeki düğmeye muhtaç maalesef. Tek birleşik olması kötü maalesef kontrol edemeyiz onları.

3 adet RGB girişin var herhangi birine takabilirsin.

Şöyle yapalım, şimdi bu kasa butonuna basınca tüm renkler değişiyor mu?
Evet değişiyor üstte tuşu var ona giden kablo şu sarı renkte işaretlediğim mi bilmek için soruyorum sadece

Dosya Ekleri

• IMG_5707 (1).webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 40
Şu an LED kontrol yazılımı kurulu mu?

Şu an LED kontrol yazılımı kurulu mu?

ASUS Armoury Crate var şu an kurulu olarak. Bu yazılımdan sıvı soğutucunun fanlarının hızını kontrol edebiliyorum. Pompayı da ediyorum galiba da onu çok anlayamadım fanlar hızlanınca sesi arttığı için anladım. Ama renk tarafı olmuyor. Ayrıca bir de kumandası var renkleri değiştirmek için oradan da bütün renkleri değiştirebiliyorum.

Kumanda da anakart, motherboard veya Sync gibi bir tuş var mı?

Yazılımı kapatıp tekrar açın, olmazsa kasadaki LED değiştirme butonuna 3 saniye basıp bırakın anakart moduna geçecek, tekrar yazılım ile deneyin.

Yazılımı kapatıp tekrar açın, olmazsa kasadaki LED değiştirme butonuna 3 saniye basıp bırakın anakart moduna geçecek, tekrar yazılım ile deneyin.
3 saniye bastığımda kapanıyor bütün ledler. Armoury Crate'i tekrar açıp denedim hiç tepki vermiyor. Uygulamayı görev yöneticisinden tamamen kapatıp denedim yine olmuyor.

Eğer yanlış anlamadıysam sıvı soğutmanın RGB kablosu sanırım kontrolcüdeki en üste takılı. Anakarta sadece sıvı soğutmadaki fanlar takılı olduğu için hızlarını kontrol edebiliyorsun. Kasanın fanları da 5 pinli garip bir tasarım olduğu için anakarta takılamıyor sanırım. O kontrolcüden anakarta takılacak bir giriş var mı "data" yazan bir şey de olabilir. Kontrolcünün en altındaki beyaz boş soket var onda bir şey yazıyor mu?

Kasa modeli ne bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…