RGB/LED SW kablosu nasıl takılmalı?

dreamliner 19

Yetkin
Yer
İstanbul, Türkiye
Merhaba,

Frisby FC-9420G kasam var. Hazır sistem olarak almıştım, kendi güç kaynağı ve ASUS Prime A520M-K anakart vardı. Ben daha sonrasında güç kaynağını Delta GPS-850LB, anakartı da B650 Tomahawk modeliyle değiştirdim.

Değiştirmeden önce fanların RGB ışıkları çalışıyordu. Kablonun nereye takılı olduğuna da bakmamıştım, dolayısıyla boşta kaldı. Kasamda fan kontrolcüsü vb. gibi bir şey yok. Bu kablo önceden nereye takılıydı, anlayamadım bir türlü. Bir de ASUS anakartıma baktığımda alt kısmında F_PANEL yazıyordu ve şu ankine göre daha fazla pin vardı; daha önce oraya takılı olma ihtimali var mı?

B650'ye baktığımda ise orada JFP1 ve JFP2 var, JFP1 kısmına zaten güç düğmesi vs. diğer şeyler takılı ve sadece boşta 1 pin var. Bunlar dışında az önce en üstteki fandan gelen bir kablo buldum ve içinde 2 pin vardı, kabloyu ona taktım fakat ışık gelmedi, tuş da çalışmadı. RESET SW yerine takmayı denemiştim, yine olmamıştı fakat zaten o tuşu da kullandığım için yerine RGB takmak istemiyorum.

Kontrolcü olmadığı halde daha önce nasıl çalışıyordu? Bir sürü konuyu araştırdım, yapay zekayı kullandım, bakabileceğim tüm sitelere baktım, kullanım kılavuzlarına da baktım fakat hiçbir şekilde bir çözüme ulaşamadım. Kablomun üstünde yazan şey tam olarak "RGB/LED SW", bazı kişilerde farklı oluyor.

Bu kabloyu nereye takacağım?

kasa üzerinden kontrol ediyorsan eskiden rgbleri yine fpanele bağlantısını yapman gerek. Kontol etmiyorsan kasa üzerinden rgbleri sata-molexle bağlayınca çalışır kasa fanları. rgb/led sw'i bağlama bu arada jfp1 ayda 2'ye

F_PANEL yok anakartımda. Fanlar da birbirine geçili şekilde bağlı. Ayrıca fanlar çalışıyor zaten, sorunum bu değil.

kasa üzerinden kontrol ediyorsan eskiden rgbleri yine fpanele bağlantısını yapman gerek

F_PANEL yok anakartımda. Fanlar da birbirine geçili şekilde bağlı. Ayrıca fanlar çalışıyor zaten, sorunum bu değil.
Kasanın fan bağlantılarının fotoğraflarını atar mısın?

Kasanın fan bağlantılarının fotoğraflarını atar mısın?
PWR_LED'e takar mısın led_sw'yi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…