RGB ve kasa fan montajı nasıl yapılır?

Recklees

Uzman
Arkadaşlar kasa montajı yapıyordum, fanlar ve RGB'sini nasıl baglıyacagım? Elimde tek bu fotolar var.

Sol en üst PWM kablosudur. Anakartta uygun porta takarsanız fana güç verecektir. Sağ en alt 3 pin 5V ARGB kablosudur. Yine anakart üzerinde uygun porta bağlarsanız fanın ışıklarını yönetebilirsiniz.

Anakart marka modelini söylerseniz resim üzerinde nereye takabileceğinizi işaretleyerek gösterebilirim.

MSI Pro A-620M-E.
Bir de hiç SATA kablosu baglamadım. BitFenix AL118 değil mi? Yok üstüne tek fan kablosu var sanırsam.

MSI Pro a-620M-E.

Resimde fanın PWM kablosunu anakart üzerinde nerelere bağlayabileceğinizi kırmızı ile işaretledim. Baktığım kadarıyla 3 pin 5V ARGB için header yok. 12v RGB için 4 pin header koymuşlar. Sizin elinizdekiyle uyumsuz. Mavi ile işaretledim.

Bir de hiç SATA kablosu baglamadım. BitFenix AL118 değil mi? Yok üstüne tek fan kablosu var sanırsam.

Sormak istediğinizi anlamadım.

Hocam, SYS fan'a taktım fakat sadece RGB'ler geldi. Hareket etmiyorlar.

Hareket etmiyorlar.

Öyle kullanacaksınız mecbur. Dediğim üzere fanın ARGB kablosu 3pin 5V anakart üzerindeki 4 pin 12v. Uyumsuzlar kısaca. Kasa üzerinde ayrı bir kontrolcünüz varsa oraya bağlamayı deneyebilirsiniz. Veya harici olarak bir kontrolcü satın alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…