sobyuysa

Yetkin
Rhapsody OS, Apple'ın 1997'de NeXT'i satın almasının ardından geliştirdiği geçiş işletim sistemidir. Hem PowerPC hem de İntel donanımlarında çalışabiliyordu. Sadece geliştiricilere verilmişti. Klasik Sistem ve OS X arasında bir köprü görevi gördü. Daha sonraları temeli olan Darwin, iOS gibi sonraları çıkmış Apple işletim sistemlerininde temeli olmuştur.

Tam sürümü yoktur. UNIX tabanlıydı. Ayrıca 1984'den beri tanıtılan Klasik System'lerin moderniteyle çelişmesinin bir sonucu olarak Apple'ın yaptığı bir deneme idi. Klasik Sistem uygulamalarını çalıştırabiliyordu.

2000 yılında Mac OS X Public Beta'nın çıkması ile beraber Rhapsody ismi kullanımdan kalktı. 2001 yılında da Mac OS X 10.0'ın çıkması ile berabar bu ara dönem yanında Klasik Sistemi de alarak tarih oldu.

de5f5acc7df691c4bc4900c46b4f9b7e3f7bbede582e7dbff31425b1f1bd23aa.webp

Şirketteki bazı çalışanların baskısıyla olduğunu hatırlıyorum bu meselenin. Tanıtım sürümü olduğundan her geliştirici donanımında çalıştırabilsin diye X86 desteği getirildi. Şirket bunun mac sahibi olmayanları etkileyebileceğini düşünmüştü.

Klasik hackintosh taktiğine ilham olmuş diyebiliriz. Çünkü apple macintosh kullanmayalara macOS demosu gibi bir şey sunuyor. Bedava reklam yani.

Şirketteki bazı çalışanların baskısıyla olduğunu hatırlıyorum bu meselenin. Tanıtım sürümü olduğundan her geliştirici donanımında çalıştırabilsin diye X86 desteği getirildi. Şirket bunun mac sahibi olmayanları etkileyebileceğini düşünmüştü.

Klasik hackintosh taktiğine ilham olmuş diyebiliriz. Çünkü apple macintosh kullanmayalara macOS demosu gibi bir şey sunuyor. Bedava reklam yani.
Intel Mac'lerle tam olarak olmasa da RhapsodyOS gibi bir şey yapmış oldular. Tabi M serisi çıkıp Intel terk edilince artık Hackintosh da öldü. MacOS 27'yi artık Mac dışına kuramayacağız.

Intel Mac'lerle tam olarak olmasa da RhapsodyOS gibi bir şey yapmış oldular. Tabi M serisi çıkıp Intel terk edilince artık Hackintosh da öldü. MacOS 27'yi artık Mac dışına kuramayacağız.
Apple bu belli olmaz. Belki başka bir x86 64 mimarili mac ürünü çıkarır. Apple sabit bir şirket değil tarihinden anlayacağınız üzere. Tabii benim nezdimde bunun gerçekleşmesi için Tim Cook’un gitmesi gerek.

Apple bu belli olmaz. Belki başka bir x86 64 mimarili mac ürünü çıkarır. Apple sabit bir şirket değil tarihinden anlayacağınız üzere. Tabii benim nezdimde bunun gerçekleşmesi için Tim Cook’un gitmesi gerek.
MacOS Everywhere çıkarsın da kuralım bilgisayara ya.

Tim Cook ölünce gidermiş gibi geliyor bana.