Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
LoL'e tekrar başlayacağım. Vanguard gerekiyordu galiba onun için de. Kernel erişimi ana sistemimde olsun istemiyorum. Bu yüzden 2. bir diske sıfır Windows 10 kurup LoL'ü oradan oynayacağım. Sorum şurada başlıyor: Vanguard dediğimiz yapı ana diskimdeki bilgilere erişebilir mi? Sonuç olarak kernel düzeyinde çalışıyor.

Vanguard iğrenç bir 'anti-cheat' yazılımı. Dediğin gibi kernel düzeyde çalışıyor ve çıkan söylentiye göre bilgisayarından her saniye ekran görüntüsü alıyor. Üstelik oyunda olmasan bile alıyor. Bu ekran görüntülerini evil-corpumuz Tencent'e yolluyor. LoL oynamasam asla sistemimde tutmam. Ekran görüntünü alıyorsa, diskteki dosyalarına da erişiyordur bence.
Kaynağım bu. Tweet atacaktım ama görüntülenme sınırı var mış. Wayback Machine'de de arşivini bulamadım.

Vanguard ilk geldiğinde LCS sistemde yüklü olsa bile banlanan insanlar vardı. Sırf LCS'yi tarayıp hile olarak gördüğü için. Sonradan patchlediler.

Kısacası Vanguard açık kaynak kodlu bir trojan olduğu için ne yapabileceğini sadece Riot ve Tencent biliyor. Çin vatandaşlarının gizli bilgilerini hükümete aktaran Tencent.

Vanguard iğrenç bir 'anti-cheat' yazılımı. Dediğin gibi kernel düzeyde çalışıyor ve çıkan söylentiye göre bilgisayarından her saniye ekran görüntüsü alıyor. Üstelik oyunda olmasan bile alıyor. Bu ekran görüntülerini evil-corpumuz Tencent'e yolluyor. LoL oynamasam asla sistemimde tutmam. Ekran görüntünü alıyorsa, diskteki dosyalarına da erişiyordur bence.
Kaynağım bu. Tweet atacaktım ama görüntülenme sınırı var mış. Wayback Machine'de de arşivini bulamadım.

Vanguard ilk geldiğinde lcs sistemde yüklü olsa bile banlanan insanlar vardı. Sırf Lcs'yi tarayıp hile olarak gördüğü için. Sonradan patchlediler.

Kısacası Vanguard açık kaynak kodlu bir trojan olduğu için ne yapabileceğini sadece Riot ve Tencent biliyor. Çin vatandaşlarının gizli bilgilerini hükümete aktaran Tencent.

Peki diskleri şifrelemem halinde çalışır mı? Çok öyle devlet sırrı minvalinde dosyalarım yok ama bana göre gizli kalması gereken dosyalar. Herhangi bir şekilde yayılma ihtimali olur mu?