EYPROTR

Uzman
Okulda oyun oynamak için Crack'li oyunun EXE'sini flash belleğime başka bir PC'den indirip atmak istiyorum fakat ben o Flash'ı okul içinde kullanıyorum yani kendi PC'me de takıyorum, virüs varsa bile açmazsam o EXE'yi bir şey olur mu? Olur ise tavsiye olarak o EXE'yi şifreli arşivin içine koymak mantıklı olabilir mi?

Bu arada aynı oyun ZIP olarak okuldaki PC de var fakat arşiv bozuk o yüzden denemek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulda oyun oynamak için Crack'li oyunun EXE'sini flash belleğime başka bir PC'den indirip atmak istiyorum fakat ben o Flash'ı okul içinde kullanıyorum yani kendi PC'me de takıyorum, virüs varsa bile açmazsam o EXE'yi bir şey olur mu? Olur ise tavsiye olarak o EXE'yi şifreli arşivin içine koymak mantıklı olabilir mi?

Bu arada aynı oyun ZIP olarak okuldaki PC de var fakat arşiv bozuk o yüzden denemek istiyorum.

Exe'den bulaşmasa bile flashtan bulaşma olabilir. Dikkat etmenizi öneririm flashlar konusunda. Virüs taşıyabiliyor çünkü.

Solucan benzeri virüsler bulaşabilir fakat exeyi çalıştırmadığınız sürece virüsün aktive olması imkansıza yakın.

Eğer kullanıcı hesabı denetimi(UAC)açıksa sizin için daha iyi olur. Güvenlik uygulamaları yani, Avast antivirüs, Kaspersky, Microsoft Defender gibi uygulamaları açıksa virüsler otomatik olarak siliniyor.

Bilgisayarınız hafif bir şekilde donma yapıyorsa veya eğer virüs bulaşdığını şübheleniyorsanız yani antivirüs uygulamasında tam tarama çalıştırarak virüsleri bulmasını bekleyin.

Bir anda flash'ı takınca bile virüs bulaşabilir. Akıllı tahtalar güvenilir cihazlar değil.