Lithochromatic

Çalışkan
Son zamanlarda ritim oyunlarına epey sardım ama kullandığım hall-effect klavyede hiçbir şekilde geri bildirim hissedemiyorum. Oyunda notaya tam zamanında basıp basmadığımı anlamak tam bir tahmin işi haline geliyor.

Bu yüzden kendime özel bir klavye toplamaya karar verdim ama hangi switch türüne yönelmem gerektiğinden emin değilim.

Aradığım özellikler şöyle:

• Aşırı clicky veya tiz sesli olmasın, mümkünse tok veya yumuşak bir ses profiline sahip olsun.
  • Bastığımda net bir şekilde hissedeyim, yani tuşun ne zaman etkinleştiğini parmağımda anlayabileyim.
  • Çok yumuşak olmayan, biraz dirençli bir hissi olsun.
Kısacası ritim oyunlarında kullanırken hem zamanlamayı parmakta hissedebileceğim, hem de ortamı rahatsız etmeyecek kadar dengeli sesli bir switch arıyorum.
Bu tarz bir hissiyat için hangi switchleri önerirsiniz?
Tactile mi daha uygun olur yoksa belirli lineer modellerde de bu hissi yakalayabilir miyim?

Son zamanlarda ritim oyunlarına epey sardım ama kullandığım hall-effect klavyede hiçbir şekilde geri bildirim hissedemiyorum. Oyunda notaya tam zamanında basıp basmadığımı anlamak tam bir tahmin işi haline geliyor.

Bu yüzden kendime özel bir klavye toplamaya karar verdim ama hangi Switch türüne yönelmem gerektiğinden emin değilim.

• aşırı clicky veya tiz sesli olmasın, mümkünse tok veya yumuşak bir ses profiline sahip olsun.
  • Bastığımda net bir şekilde hissedeyim, yani tuşun ne zaman etkinleştiğini parmağımda anlayabileyim.
Kısacası ritim oyunlarında kullanırken hem zamanlamayı parmakta hissedebileceğim, hem de ortamı rahatsız etmeyecek kadar dengeli sesli bir Switch arıyorum.
Tactile mi daha uygun olur yoksa belirli lineer modellerde de bu hissi yakalayabilir miyim?

Akko V3 piano Pro Switch kullanıyorum bu klavye ile, sesi gayet yok istediğiniz gibi. Basınca hissediliyor. 2.4 bağlantı, Bluetooth bağlantı ve kablolu bağlantı olmasıda en güzel özellikleri. İsterseniz ses testi atabilirim, Full RGB bir klavye bu arada.

Bu klavye dedim fotoğraf atmayı unutmuşum...
1760744503137.webp

Son düzenleme:
Akko V3 piano Pro Switch kullanıyorum bu klavye ile, sesi gayet yok istediğiniz gibi. Basınca hissediliyor. 2.4 bağlantı, Bluetooth bağlantı ve kablolu bağlantı olmasıda en güzel özellikleri. İsterseniz ses testi atabilirim, Full RGB bir klavye bu arada.
Teşekkür ederim önerin için!
Yalnız ben ritim oyunlarında oynarken tuşun basılma anını fiziksel olarak hissedebilmeyi istiyorum. Linear switchler hissiyat olarak yumuşak ve akışkan ama o “bump” geri bildirimi olmadığı için ritim tutarken tam basış noktasını anlamak biraz zor oluyor. Bu yüzden tactile switchlerin bu tarz oyunlarda biraz daha avantajlı olabileceğini düşünüyorum.

Teşekkür ederim önerin için!
Yalnız ben ritim oyunlarında oynarken tuşun basılma anını fiziksel olarak hissedebilmeyi istiyorum. Linear Switch'ler hissiyat olarak yumuşak ve akışkan ama o “bump” geri bildirimi olmadığı için ritim tutarken tam basış noktasını anlamak biraz zor oluyor. Bu yüzden tactile switchlerin bu tarz oyunlarda biraz daha avantajlı olabileceğini düşünüyorum.

Haklı olabilirsiniz, bende genel olarak ritim oyunları oynuyorum mennun edecek bir performans sunuyor genel olarak. Ancak tactile denemedim daha önce çok fazla.

Bu yüzden kendime özel bir klavye toplamaya karar verdim ama hangi Switch türüne yönelmem gerektiğinden emin değilim.

• aşırı clicky veya tiz sesli olmasın, mümkünse tok veya yumuşak bir ses profiline sahip olsun.
Kısacası ritim oyunlarında kullanırken hem zamanlamayı parmakta hissedebileceğim, hem de ortamı rahatsız etmeyecek kadar dengeli sesli bir Switch arıyorum.

Linear Black Switch öneririm. Bir de klavyeye foam ve tape mod yap. Sesi daha da toklaştırırsın