Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Kuba motorun internet sitesine Turk malidir ve merkez fabrikasi Gaziantep'tir iyor ama bu markalar Çinli diye geciyor. Simdi bu marka Çin markasi mi Turk markasi mi?

Çözüm
Eğer yanlış bilmiyorsam parçalar Çin'den geliyor Türkiye'de montajlanıyor diye biliyorum Çin malı bazı motorlar için.
K
Kuba motorun internet sitesine Turk malidir ve merkez fabrikasi Gaziantep'tir iyor ama bu markalar Çinli diye geciyor. Simdi bu marka Çin markasi mi Turk markasi mi?
Kuba Çin malı, Türkiye montajlı. RKS'de ise QJ, ZONTES, DAYANG gibi markaların modelleri ithal; diğer modeller Türkiye montajlı.

Hem Küba hem RKS sahibiydim. Gaziantep, Çin'den parça ve motorları tedarik ediyor ve bu konuda oldukça başarısız olduğunu düşünüyorum. Kısaca şirket olarak Türk gösteriyorlar. Motorun içi dışı çin oluyor. Almayı düşünüyorsan en son çaren değilse sakın alma.

Arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış. Türk malı ve yerli üretim belgesini almalarından en önemli faktör şase burada üretiliyor. Demir borular geliyor, ilgili ölçülerde kesiliyor ve bükülüyor. Sonra kaynak, astar ve boya aşamasından geçip Gaziantep'te kalan parçalar montaj oluyor.

Hem Küba hem RKS sahibiydim. Gaziantep, Çin'den parça ve motorları tedarik ediyor ve bu konuda oldukça başarısız olduğunu düşünüyorum. Kısaca şirket olarak Türk gösteriyorlar. Motorun içi dışı çin oluyor. Almayı düşünüyorsan en son çaren değilse sakın alma.

Bisikleti var bende. Motor alacak olsam tercih etmem ama elektirkli bisikleti kaliteli bir normal bisikletin fiyatinaydi. IKI YIL ONCE ALDIM. Sorun yasamadim ama menseini merak ettim. Cin hukumetinin Dogu Turkistan uzerindeki politikasi sebebiyle Cin mali kullanmamaya calisiyorum zaten. Isterse en kalitelisini uretsin.