Roblox erişime engelleneli 1 yıl oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 14925
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 74
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    roblox
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok büyük bir kayıp değil açıkçası.
Benim için de çok büyük bir kayıp değil, hatta direkt kayıp değil. Ancak bugün başkaları için önemli olan bir şeyi engellerler, yarın senin için önemli olan bir şeyi. Sana yarıyor yaramıyor, bu tarz engellere sessiz kalmamak lazım.

Kapatılması gayet yerinde. Keşke TikTok da kapatılsa, ne güzel olur.

TikTok kapanınca orada saçma sapan hareketler yapan insanlar da kapanmıyor yalnız, haberin olsun.

Sizin istemediğiniz bir uygulama kapandığında sevinecek, istediğiniz bir uygulama kapanınca laf edecek kadar bencil insanlarsınız. Bugün Roblox yarın başka bir uygulama, ondan sonra direkt komple internet elimizden gider. Sizin isteyip istememeniz önemli değil. Burada önemli olan şey insanların özgürlüğü ve hakkıdır. Bugün başkasının hakkı elinden alınır yarın sizinki ama bilin bakalım ne olacak, sizin destek vermediğiniz uygulamayı isteyenler size destek verecek. Çünkü onların derdi uygulama değil özgürlük. Özgürlüğün kısıtlanmasını bu kadar istiyorsanız elinizi ve kolunuzu bir boruya kelepçeleyip orada kalmanızı öneririm.

@Llama, Saçma sapan insanlarla dalga geçeceğinize videonun tarihine bakın. Roblox'un moderasyon sistemi şuan gelişmiş durumda. Hile kullandığınız anda tek report'a bakıyor hesabınızın banlanması, deneyimledim. Ayrıca küfür, taciz gibi şeylere de izin vermiyorlar. İnternetten eski videoları atarak doğruluğunu bile bilmediğiniz bir yorum yapmak yerine deneyimleyin, rica ediyorum.

Üstelik yaptığınız da saygısızlık, tekrardan söylüyorum ağzınızdan çıkan laflara mukayyet olun.

Roblox o tarihlerde kapatıldı ve doğru bir karardı. Şu anda düzeltildiyse açılmalıdır. Ben o mesajımda kapatıldığı zamanlarda ve şu an halâ kapatılmasını haksız bulan insanları eleştirdim. Ayrıca deneyimlerimde var. Yakın zamanlarda bir kullanıcı, Annesi Ukrayna treninde olduğunu söyleyen bir kullanıcıyla tartışmaya girdi ve ona savaş üzerinden hakaretler, küfürler etti. Raporlanmasına rağmen hesabı ban yemedi, hiç bir kısıtlama almadı, merak ettiğim için arkadaş eklemiştim ve hala oynadığını görüyorum. Hile kullanımı Roblox'ta yeni anti-cheat sistemi sayesinde eskisinden daha az, hileciler ile mücadele etmek daha kolay yani.

Açıkçası robloxun kapatılmasına üzülmüştüm tabii ama içerde dönen çocuk istismarı ve aşağılama tarzı olayların Roblox ekibi tarafından çok takılmadığı, hatta bu çocuk istismarı olaylarında skandal olmuş bir olayda bile skandalı yaratan insanın hesabına erişim engelinin getirilmediği bir gerçek. Hangi sunucularda neyin döndüğü belli açıkçası. Açıklama yapmak istemiyorum burda ancak olayları bilenler vardır. Ülkemizde uygulamalara getirilen erişim engelleri gerçekten saçma, örneğin Discord. Katilin elinden bıçağı alıp adam öldürmemesini beklemek tarzı bir şeydi onun kapatılması. İnstagrama da canları sıkılınca erişim engeli getiriyorlar zaten. Ancak Roblox yanlışlıkla ya da bilerek de olsa doğru bir erişim engeli olabilir. Küçüklüğümden beri oynardım, çok da güzel anılarım var, kapanması da üzdü ama dediğim gibi kapanması iyi olmuş olabilir.

İnşallah bidaha açılmaz. Adam akıllı oyun yok, herkes çoluk çocuk,boşa banlanmalar fazla. Herkes anne baba birbirine giriyor. Herşey robuxlu. Hâlâ roblox oynayan kaldı mı Allah aşkına? Oyun 2021 başlarında öldü zaten. Berbat bir moderasyon sistemi var...

Zaman çok çabuk geçiyor gerçekten. Bir platformu denetlemek yerine daha kolay olduğunu düşündükleri yola gittiler: Engellemek...
Kanka nasıl denetliceksin? Siber polis kurarak mı??! Gereksiz ve ayrıca denetim moderasyon robloxun elinde devletlerin değil.

Hocam diğer sitelerdeki öğelerin neredeyse hepsi robloxta var ve kolayca erişilebiliyor.

Zaten çocuk istismarının yuvası Discord ve Robloxtu. Adamın küfürlü ismini yazdım diye 3 gün ban atan platforma gram saygım yok!

@AyranWarrior Roblox'dan dolayı ağzınız yanmış ve kin tutmuşsunuz, size ne anlatırsak anlatalım anlamayacaksınız, bu arada belirteyim kolayca ulaşılmıyor, Roblox bu tarz oyunları da ana sayfaya koymuyor oyun yaparken de bunu belirtmek zorundasın aksi takdirde hesabın yasaklanabiliyor, kısacası o oyunların ismini aratmadan bulamazsın, unutun siz o işi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…