Ascalon 1

Çalışkan
Remake'ten sorumlu stüdyo Fool's Theory, Witcher 3'ün Songs of the Past genişlemesine odaklanacak ve ayrıca Witcher 4'ün geliştirilmesine yardım edecek.

CD Projekt, GameSpot'a verdiği röportajda Fool's Theory stüdyosunun Witcher 3'ün Songs of the Past genişlemesi üzerinde çalışıyor olmasının yanı sıra Witcher 4'ün geliştirilmesine de yardım etmesi sebebiyle Witcher 1 Remake projesinin askıya alındığını doğruladı.

Remake'in ne durumda olduğu konusunda CD Projekt'e ulaşan GameSpot'a verilen cevap:
"Fool's Theory ağırlıklı olarak Witcher 3: Songs of the Past üzerinde çalışıyor. Ayrıca ekibin nispeten küçük bir kısmı da Witcher 4'ün geliştirilmesine yardım ediyor. Daha önceden de açıkladığımız üzere Witcher 1 Remake, yapım süreçlerinin ilişkili olmasından dolayı geçici olarak Witcher 4'e bağlı hâle geldi. Remake'i Witcher 4'ün temelleri üzerinde inşa edeceğimiz için, bu doğrultuda verimli bir yapım süreci olması adına gerekli imkan, araç ve kaynaklara ihtiyacımız var."

Witcher Remake'in belirsizliği ilk defa eş CEO Michał Nowakowski'nin The Game Business'e verdiği bir röportajda "Projede engellerle karşılaşıldığından" bahsetmesiyle söz konusu olmuştu. Nowakowski, "Fool's Theory'le bir işbirliğine girdik. Witcher 1 Remake'i üzerinde çalışacaklardı fakat projenin Witcher 4'e dayalı kimi teknolojik gereksinimlerinden dolayı biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu fark ettik." diye konuşmuştu.

CD Projekt, üzerinde çalıştığı tüm oyun projelerinin yapımında kendi oyun motorları olan RED Engine'den Unreal Engine'e geçiş yapıyor. Witcher 4, Unreal Engine ile yapılan ilk Witcher oyunu olarak seri açısından standartları belirleyecek. 2022'de duyurulan Remake, bu teknoloji geçişinden kaynaklı bir engele takılmış gibi duruyor.

Fool's Theory güncel olarak Witcher 3'ün Gamescom bünyesinde gösterilen Songs of the Past genişlemesi üzerinde çalışıyor ve ayrıca Witcher 4'ün yapımına da yardım ediyor. Bu projeler bittikten sonra Witcher Remake üzerindeki çalışmaların tekrar başlayacağı düşünülüyor.

Nowakowski'nin yatırımcılara yaptığı açıklamaları, The Game Business ve GameSpot'a söylediklerini doğrular nitelikte. Nowakowski, 2024 3Ç Mali Raporu Soru-Cevap etkinliğinde "Remake üzerinde çalışmaya devam edildiğini" söylese de 2024 Mali Yılı Raporu Soru-Cevap etkinliğinde "Remake'in yapımının Witcher 4'e bağlı hâle geldiği" şeklinde açıklamalarını değiştirmişti.

"Kaynak, teknoloji ve diğer şeyleri ilgilendiren yapım süreci gereksinimlerinden dolayı Remake'i yapımı devam eden Witcher 4'le birleştirmeyi tercih ettik." diye konuşmuştu Nowakowski. "Bu doğrultuda Fool's Theory ekibinin küçük bir kısmı Witcher 4 ekibine yardım ediyor. Hedefimiz, Witcher Remake'in daha etkili geliştirilmesi amacıyla ihtiyacımız olan imkan, araç ve kaynaklara sahip olmak."

Nowakowski bu ifadelerini "Ekibin büyük bir kısmı başka projeler üzerinde çalışıyor." (bu yıl duyurulmasıyla Songs of the Past'i kastettiğini anlıyoruz), "Ayrıca Witcher 4'ün yapımına yardımcı oluyorlar, bu yüzden Witcher 1 üzerindeki çalışmalar oldukça kısıtlı.", "Remake projesi neredeyse her şeyiyle 4'ün yapımıyla bağlantılı." ve "Witcher 1'e kalan ekip oldukça küçük." diye konuştuğu 2025 3Ç Mali Raporu Soru-Cevap etkinliğinde de yinelemişti.

Şimdilik Witcher 1 Remake için açıklanmış bir çıkış tarihi yok ama Nowakowski'nin söylediklerine bakılırsa, bu ay çıkacak olan Witcher 3 Remaster, 2027'de Witcher 3 için çıkacak Songs of the Past genişlemesi ve 2028'de çıkacak Witcher 4'ten sonra sırası gelecek gibi duruyor.

Kaynak: https://www.gamespot.com/articles/t...ting-on-the-witcher-4-to-continue-development

Tarafımdan çevrilerek aktarılmıştır. Yapay zeka kullanılmamıştır.