Ağırlıklı olarak yabancı grupları dinlediğim için yalnızca onları önereceğim. Tanışmak için dinleyebileceğiniz, sevdiğim parçalarıyla sunayım:
  1. Megadeth: Bu türe ısındıran grup olarak ilk sıraya koymayı uygun gördüm. Biliyorsunuzdur belki gerçi ama belki bazı parçalarından haberdar değilsinizdir.
    1. Trust: Bende yeri ayrı olan bir parça, başına bayılıyorum.
    2. Hangar 18: Albümün geri kalanına da göz atarsınız.
    3. A Tout Le Monde: Sakin bulduğum/sakinleştiren bir parça. Bu yönüyle seviyorum.
    4. Promises: Çok tatlı. Eklemeyi unutmuştum, sonradan gördüm.
  2. Opeth: Ağır; şans ve zaman verdikçe daha da ödüllendiren bir grup. Ağır ama her eseri ayrı zengin olan bir grup. Açık ara favorim, öyle ki hayatımda ilk kez bir grubun konserine gitmiş oldum. Yeri doldurulamaz bir konumda benim için.
    Ricam: Şarkıları süreden korkup atlamadan dinleyin, bütünlüğü bozmayın. Oldukça önemli. Kendinizi akışa bırakmanız gerekiyor.
    1. Harlequin Forest: En ideal tanışma şarkısı olduğunu düşünüyorum çünkü hem kıvamında bir ağırlığa sahip hem de grubu çok iyi temsil eden şarkılardan. Ben de sırf bu şarkı sayesinde ısındım, gerisi çorap söküğü gibi geldi.
    2. To Bid You Farewell: En sakin ve "hissettiren" şarkılardan. Opeth'le tanıştığım güzellik.
    3. Harvest: En "herkese hitap eden"lerden.
    4. In My Time of Need: Yine sakin taraftan, dengeli bir şarkı.
    5. Ghost of Perdition: Harlequin Forest'la aynı albümden, güzellerden.
    6. Bleak: Ağırlardan. Dinledikçe daha güzelleşiyor. Bir süredir favorim.
    7. Spring MCMLXXIV: Apayrı bir tarz. Farklılık olsun diye ekledim. Bu son olsun, tanışmanız için yeterli buldum.
  3. Shamrain: İlginç bir grup. Az dinlenmesine karşın aşırı iyi şarkıları var. Spotify'da başı çeken 3 tanesini paylaştım, her biri ayrı şahane.
    1. Raindrops
    2. To Leave
    3. Black November
    4. Holding The Earth: Bu da bonus olsun. Sosyal'de bir arkadaşımız paylaşmıştı diye hatırlıyorum.
  4. Ne Obliviscaris: Opeth gibi bunda da şarkıların uzunluğuna aldırmayıp tek solukta dinlemeniz gerekiyor en iyi deneyim için. Tarzdan çekinebilirsiniz ama belki de gün gelir, siz de düşersiniz bu gruba; ismini duymuş olun. Sosyal'deki müzik paylaşımları sayesinde tanıştım ben bu grupla, favorilerimden. Keman kullanımı, dikkat çekici özelliklerden.
    1. And Plague Flowers the Kaleidoscope
    2. Equus
    3. Forget Not
  5. HIM: Sosyal'deki bir arkadaşımızın önerileri sayesinde tanıştım. O önerilerden bazılarını ve ek birkaç tanesini aktarayım:
    1. Wicked Game
    2. Gone With The Sin
    3. Your Sweet 666
    4. Don't Fear The Reaper
    5. Sleepwalking Past Hope
  6. Korpiklaani: Oldukça kendine has bir grup. Çok dinlemem ama kendini dinlettiriyor.
    1. Vodka
    2. Ievan Polkka
    3. Vakirauta
    4. Viinamäen Mies
  7. Katatonia: Daha yukarılara alabilirdim aslında. Beğendiğim bir grup, Opeth'ten sonra bu aralar iyice tanımaya çalışıyorum. Birkaç şarkı önermiş olayım, kesin daha iyi önerilecekler vardır.
    1. In The White
    2. Black Session
    3. My Twin
    4. July

Benimde katkımın olduğu bir liste de ben paylaşayım o zaman.

Türk olarak Cem Köksal dinlemeni öneririm.

Murder King'de çok sağlam gruptur.

Best of Pentagram...

Bu arada ben de bahsetmeyi unuttum, burada da görmedim ama Skid Row kesinlikle dinle...

Metalingus ismini görünce aklıma Alter Bridge geldi. Rated R Superstar Edge üzümlü kekim :)

Ne Metallica'ya ne de maNga'ya benziyor ama Opeth'e kesinlikle bakmalısın.

Parça uzunlukları ve müzikal tarzları sebebiyle dinlemesi ve sindirmesi biraz zor gruptur ve sevmesi biraz zaman alır ama insanın ufkunu açan bir gruptur şahsen. İnanılmaz işleri var.

Sakin melodilerle death metali inanılmaz güzel harmanlıyorlar.

Metal müziktense tamamen sakin parçalardan oluşan albümleri de var. Çok beğenirim.