MeReKGs67 18

Uzman
Beyler selamlar,

Biliyorsunuz geçen gün IGN'in haberiyle birlikte sesimizi küresel çapta çok sağlam duyurmuştuk. Az önce bu konuyla ilgili doğrudan en tepeden bomba bir gelişme yaşandı.

O meşhur Türkçe dublaj fragmanını hazırlayan Tan Production'ın kurucusu Tan Şahin Kanat, Instagram hikayesinde bizzat Rockstar Games'in çatı şirketi olan Take-Two Interactive'in CEO'su Strauss Zelnick'ten mail aldığını paylaştı.

Paylaşılan açıklama aynen şu şekilde:
"Birkaç gün önce Rockstar Games'in çatı şirketi Take-Two Interactive'ın CEO'su Strauss Zelnick'ten GTA VI için türkçe lokalizasyon taleplerimiz ile ilgili beni gülümseten bir mail aldım. Türk oyuncuların dil desteğine yönelik taleplerinin farkında olduklarından bahsettiğini söyleyebilirim."

Yıllardır forumlarda "sesimiz oraya ulaşmaz, kimsenin umrunda değiliz" deniyordu ama olay resmen Take-Two'nun 1 numaralı ismine kadar ulaşmış durumda. Tabii ki bu, yüzde yüz resmi dil desteği gelecek demek değil ama şirketin en tepesindeki adamın taleplerin farkında olduğunu bizzat yazması bile Türk oyuncu topluluğu adına çok büyük bir aşama.

Gelişmeler gerçekten umut verici görünüyor. Sizce bu sefer kırılma noktası olur mu, Rockstar nihayet resmi Türkçe altyazıyı oyuna ekler mi?

Beyler selamlar,

Biliyorsunuz geçen gün IGN'in haberiyle birlikte sesimizi küresel çapta çok sağlam duyurmuştuk. Az önce bu konuyla ilgili doğrudan en tepeden bomba bir gelişme yaşandı.

O meşhur Türkçe dublaj fragmanını hazırlayan Tan Production'ın kurucusu Tan Şahin Kanat, Instagram hikayesinde bizzat Rockstar Games'in çatı şirketi olan Take-Two Interactive'in CEO'su Strauss Zelnick'ten mail aldığını paylaştı.

Paylaşılan açıklama aynen şu şekilde:

Yıllardır forumlarda "sesimiz oraya ulaşmaz, kimsenin umrunda değiliz" deniyordu ama olay resmen Take-Two'nun 1 numaralı ismine kadar ulaşmış durumda. Tabii ki bu, yüzde yüz resmi dil desteği gelecek demek değil ama şirketin en tepesindeki adamın taleplerin farkında olduğunu bizzat yazması bile Türk oyuncu topluluğu adına çok büyük bir aşama.

Gelişmeler gerçekten umut verici görünüyor. Sizce bu sefer kırılma noktası olur mu, Rockstar nihayet resmi Türkçe altyazıyı oyuna ekler mi?

Gelsin hadi be.

Bence GTA 5'e kıyasla ön siparişlerdeki satış durumu hoşlarına gitti. GTA 4'ü ilk çeviren adamın çevirisi gibi olsa bile razıyız be kardeşim.

Ön sipariş falan değil. Bizimkiler işin kanserliğine kaçmadan oyuncusu ile içerik üreticisi ile iyi çalışma yaptı ne zamandır gelirse tamamen bizimkilerin başarısı ve oyun tarihinde emsal niteliğinde.

Zamanında Türk oyuncuların kıymetini anlayıp Witcher da Türkçe dil getirmişti. Sonra en büyük fan kitlesinin burada olduğunu falan söylediler. Rockstar çok oynanmıyor diye Türkçe getirmiyor belki ama Türkçe geldikten sonra bu satışlara mutlaka yansıyacak. 2 satan 3 satacak. 35 yaş üstü İngilizce bilmeyen konsol ve para sahibi bir yığın var.

Strauss Zelnick: Türkçe konusundaki isteğinizin farkındayım.
Türk halkı: Eeeee
Strauss Zelnick: Sonuç ?
Türk halkı: Sonuç ne ?
Strauss Zelnick: Ben sana soruyorum.
Türk halkı: Ben sana soruyorum sen bana niye soruyorsun ki ?
Strauss Zelnick: Soruya soruyla cevap verme.

Ne desin adam mail yoluyla tamam kardeşim getiriyoruz hemen mi yazsın?

Bu tür olaylar çok kolay manipüle edilebilir. Cevap maili aldım diyor mailin içeriği ne olduğuna dair bir şey yok. Çoğu oyun yapımcısına oyunları ile ilgili bir paylaşım yaptığın zaman, bir eser yaratıp gönderdiğin zaman teşekkür maili atarlar zaten. Türkçe dil talebinin bir kişi tarafından yapılmış video ile Rockstar CEO'su tarafından fark edildiğini iddia etmek en kibar tabir ile gülünç.

Türkçe oyun kitlesinin böyle kendini "önder" ilan ettirmeye çalışan böyle kişilerden kurtarması lazım.