Ekşi Sözlük'te ilginç bir yazı buldum Rockstar toplantısıyla ilgili ne kadar gerçek bilinmez.
konuyla ilgili herkes bir şey söylüyor, ben de çok uzatmadan bildiğimi yazayım. geçtiğimiz hafta take-two tarafında oldukça kapalı bir toplantıya katıldım. toplantıda rockstar ceo’su, lokalizasyon…
eksisozluk.com
Gemini şöyle yorumladı bunu:
Metin
tamamen parodi ve kurgu (trol) amaçlı yazılmış.
Bunu ele veren temel detaylar şunlar:
- Regional aggression tuning ve şive testleri: Oyun sektöründe lokalizasyon (yerelleştirme), metin çevirisi veya nadiren seslendirmeden ibarettir. Hiçbir stüdyo bir dil için oyun mekaniklerine "bölgesel agresiflik ayarı" yapmaz veya Miami/Vice City ortamındaki NPC'lere Ege/İç Anadolu şivesi ya da "hocam" hitabı entegre etmekle uğraşmaz.
- CEO ve NDA kurgusu: Rockstar Games ve Take-Two, sektördeki en katı gizlilik sözleşmelerine (NDA) sahiptir. Böyle bir toplantıya giren birinin Ekşi Sözlük'te anonim olarak "CEO elimi sıktı ve you'll be happy dedi" şeklinde detay paylaşması klasik bir internet şakası formatıdır.
- Dil kalıpları: Kurumsal terimlerin ("global localization strategy") hemen ardından gelen mizahi abartılar metnin bilinçli bir kurgu olduğunu gösteriyor.