MeReKGs67

Uzman
Nvidia ile özel bir anlaşması var mı yoksa ikisine de aynı şekilde mi öncelik veriyor oyunun DLSS ve FSR desteği bakımından?

İlk olarak konsollara çıkıyor. Yani AMD ile daha haşır neşir. FSR desteği kesinlikle gelecektir. Nvidia tarafında da GTA V gelen RT ve DLSS ayarlarından da anlayacağın üzere o ayarlar da gelecektir.

GTA'nın bir markaya özel ayar zorunluluğu yapacağını sanmıyorum. Zaten bu reklam parasını da ne AMD ne de Nvidia ödemeyecektir. Bunların açıkcası bir faydası da yok. Eskiden denediklerinde pek sorun olmazdı. Şu an atıyorum bir oyun AMD reklamı ile çıkarsa DLSS olmuyor. Oyuncular bu sefer oyuna püskürdüğünden bir faydası olmuyor. Eskisi kadar oyunlara özel yaklaşım yapacaklarını pek sanmıyorum.

Forumda Rockstar'da çalışan gizli bilgilerden sorumlu bir CEO arkadaşımız varsa cevaplayabilir :)

Nereden bilelim, ayrıca öncelik niye olsun? İkisine de destek verirler işte, Cyberpunk'un yaptığını yaparlar diye düşünüyorum.

Tek bildiğim RT dahili olarak geleceği ve kapatılamayacağını birkaç yerde okudum hatta bu sebeple PS5 için 30 FPS kilitli olacak. Tahminen PC için minimum sistem gereksinimlerinde RTX 2060 Super veya RTX 2070, AMD tarafında ise RX 6600 ayarında olacağını düşünüyorum.

Çünkü donanımsal RT desteği RTX olmayan kartlar ile RX 6000 serisi altındaki hiçbir ekran kartında yok.

Asıl konumuza gelirsek FSR4 ile DLSS 4 kesinlikle gelecektir. FSR'ın oyun konsolundan dolayı bir adım optimizasyon kısmında iyi olabileceğini düşünüyorum.

İnşallah 4060'ımla en azından Medium ayar DLSS kalite modunda 60 FPS oynayabilirim :D Daha yeni zar zor geçen yaz sonu topladım PC'yi bi daha uğraşmıyım bi de DDR4 topladım yani

İnşallah 4060'ımla en azından Medium ayar DLSS kalite modunda 60 FPS oynayabilirim :D Daha yeni zar zor geçen yaz sonu topladım PC'yi bi daha uğraşmıyım bi de DDR4 topladım yani
Ben oynayabileceğini düşünüyorum. Series S oyunun grafik optimizasyonunu kurtaracak. Çünkü low end için de inşa ediliyor oyun.

1080p Ultra için herhalde 4070 gerekir diye düşünüyorum
4070 Base açamayabilir.

Yani şu da var, PC kartları son 3 jenerasyondur felaket güçlü. Sadece optimizasyonlar çok kötü olunca bizim algımız değişti.

Oblivion Remastered mesela, 4070 bile Ulra'da zor 60 FPS veriyor. Komik.

Rockstar bu, iyi optimizasyonu da var kötü optimizasyonu da var. Net bir şey söyleyemeyiz. Bekleyip göreceğiz, ama 4060'ın orta ayarlarda kaldırabileceğine kanat ediyorum ben. Ben de 4050 var, o da DLSS ile 1080P LOW-MED arası +60 verir gibime geliyor.