Lysander

Başarılı
Yer
Ankara
RAM: G.Skill 64 GB(2x32) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30 DDR5 AMD EXPO RAM (F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR)
SSD: Samsung 980 Pro 1TB
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 4090 OC
Anakart: ROG Crosshair X670E Hero
İşlemci: AMD Ryzen 9 7950X3D

Arkadaşlar ben bilgisayarımı kullanırken 30DK-1 saatte bir sistemimden USB takma çıkartma sesi geliyor. Bunu sürekli olarak yaşıyorum. Bunu yaşadığım an görüntü gitme ya da oynadığım oyunda yaptığım işlemde kasma yaşamıyorum fakat mesela klavyemin ışığı gidip geliyor ya da mouseum anlık olarak takılma yaşıyor. Bu problemi yaşadığım süreçte ekran kartımı ve sıvı soğutucumu değiştirme şansı elde ettim ve sorunun onlardan kaynaklanmadığını düşünüyorum. Bu tarz problem ile karşılaşan ya da benzer şeyler yaşayan varsa yardımcı olabilir mi? Kendime ait olmasa da gelen sesin videosu şu şekildedir.

Not olarak eklemek istediğim bir şey daha var: Armoury Crate uygulamasını kullanırken bu problemi yaşadığım anlarda ürünlerin LED aydınlatmalarında da problem yaşıyordum ve bunu videoya kaydetme şansı elde ettim. Çektiğim videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Armoury Crate leş bir uygulama. Kullanmıyorum. Bunun yanında son zamanlarda forumda Asus ile ilgili çok fazla şikayet görüyorum anakart,ekran kartı ve diğer parçalarında. Sadece tuf k7 klavyesini kullanıyorum ve kesinlikle Asus ürünü kullanmayacağım bundan sonraki süreçlerde de. Müşteri hizmetleri rezalet. ROG adı altında iteliyorlar sonra da ilgilenmiyorlar. MSI veya Gigabyte ın üst serileri çok daha mantıklı geliyor açıkçası.

Asus'un z170 serisi bir anakartını kullanmıştım onda da problem yaşamıştım. MSI ve Gigabyte dan şaşmayacağım bundan sonra.

1. USB Portlarını Kontrol Edin:
- Tüm USB portlarını ve bağlı cihazları kontrol edin. Farklı bir USB portuna bağlamayı deneyin.
- USB bağlantı noktalarında gevşeklik olup olmadığını kontrol edin.

2. Güç Ayarlarını Kontrol Edin:
- Windows Güç Seçenekleri'nden USB Seçmeli Askıya Alma Ayarını devre dışı bırakın.
- Denetim Masası -> Donanım ve Ses -> Güç Seçenekleri -> Plan Ayarlarını Değiştir -> Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir -> USB Ayarları -> USB Seçmeli Askıya Alma Ayarı -> Devre Dışı.

3. Sürücü Güncellemeleri:
- Tüm USB sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Bu işlemi Windows Update veya anakart üreticisinin web sitesinden yapabilirsiniz.

4. Cihaz Yöneticisi Kontrolü:
- Windows Cihaz Yöneticisi'ni açın ve USB Denetleyicileri altında herhangi bir uyarı işareti olup olmadığını kontrol edin.
- Sorunlu görünen sürücüleri sağ tıklayarak kaldırın ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın. Windows otomatik olarak sürücüleri yeniden yükleyecektir.

5. BIOS/Güncellemeler:
- Anakart BIOS'unuzun güncel olduğundan emin olun. Yeni bir BIOS güncellemesi mevcutsa, bunu yüklemeyi deneyin.
- Ayrıca anakart üreticinizin web sitesinde mevcut olan tüm diğer sürücü ve yazılım güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin.

6. Güç Kaynağını Kontrol Edin:
- Güç kaynağınızın yeterli olduğundan ve tüm bağlantıların sağlam olduğundan emin olun. Özellikle USB portlarına güç sağlayan kabloları kontrol edin.

7. Yazılım Çakışmaları:
- Bilgisayarınızda çalışan tüm yazılımları kontrol edin. Özellikle USB bağlantılarını etkileyebilecek yazılımlar varsa, bu yazılımları geçici olarak devre dışı bırakmayı veya kaldırmayı deneyin.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, donanım veya yazılımda daha derin bir sorun olabilir ve profesyonel bir teknik destek almanız gerekebilir.

1. USB Portlarını Kontrol Edin:
- Tüm USB portlarını ve bağlı cihazları kontrol edin. Farklı bir USB portuna bağlamayı deneyin.
- USB bağlantı noktalarında gevşeklik olup olmadığını kontrol edin.

2. Güç Ayarlarını Kontrol Edin:
- Windows Güç Seçenekleri'nden USB Seçmeli Askıya Alma Ayarını devre dışı bırakın.
- Denetim Masası -> Donanım ve Ses -> Güç Seçenekleri -> Plan Ayarlarını Değiştir -> Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir -> USB Ayarları -> USB Seçmeli Askıya Alma Ayarı -> Devre Dışı.

3. Sürücü Güncellemeleri:
- Tüm USB sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Bu işlemi Windows Update veya anakart üreticisinin web sitesinden yapabilirsiniz.

4. Cihaz Yöneticisi Kontrolü:
- Windows Cihaz Yöneticisi'ni açın ve USB Denetleyicileri altında herhangi bir uyarı işareti olup olmadığını kontrol edin.
- Sorunlu görünen sürücüleri sağ tıklayarak kaldırın ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın. Windows otomatik olarak sürücüleri yeniden yükleyecektir.

5. BIOS/Güncellemeler:
- Anakart BIOS'unuzun güncel olduğundan emin olun. Yeni bir BIOS güncellemesi mevcutsa, bunu yüklemeyi deneyin.
- Ayrıca anakart üreticinizin web sitesinde mevcut olan tüm diğer sürücü ve yazılım güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin.

6. Güç Kaynağını Kontrol Edin:
- Güç kaynağınızın yeterli olduğundan ve tüm bağlantıların sağlam olduğundan emin olun. Özellikle USB portlarına güç sağlayan kabloları kontrol edin.

7. Yazılım Çakışmaları:
- Bilgisayarınızda çalışan tüm yazılımları kontrol edin. Özellikle USB bağlantılarını etkileyebilecek yazılımlar varsa, bu yazılımları geçici olarak devre dışı bırakmayı veya kaldırmayı deneyin.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, donanım veya yazılımda daha derin bir sorun olabilir ve profesyonel bir teknik destek almanız gerekebilir.
Önerileriniz için çok teşekkürederim. Adım adım hepsini kontrol edeceğim.