Metehan Demir

Üyecik
Merhaba,

PSU olarak ROG STRIX 850W PSU ya sahibim. Asus rog Astral 5080 ekran kartı aldım (şu an yolda) geldiğinde bağlamam için nasıl bir yöntem izlemem gerekiyor. PSU ' nun kendisinde 12VHPWR 16pin girişi yok ama kutu içerisinde adaptörü zannediyorum çıkıyor. Bunu kullanmayın diyorlar. Kullansamda zannediyorum uygun değil çünkü o kablosunun 2 adet PCIe çıkışı var.

Dolayısıyla ekran kartı ile beraberinde gelen 1 x Adapter Cable (1 to 3) ü kullanacağım gibi duruyor. Bunu kullanırken 3 adet PCIe kablosu yani bağlamam gerek diye anlıyorum doğru mu ? O zaman PSU ya da yani 3 farklı PCIe kablosu mu (8-pin) takmam lazım?

Bir de araştırdığıma göre 8-pin kablolarını bağlarken Y şeklinde ikiye ayrılan kabloların ikisi beraber kullanmayın diyorlar.

PSU yu değiştirmem mümkün değil. Dolayısıyla bana nasıl bağlayıp çalıştırabileceğimin bir şablonunu ya da yolunu öğretecek birisi olur ise çok sevinirim.

Merhaba,

PSU olarak ROG STRIX 850W PSU ya sahibim. Asus rog Astral 5080 ekran kartı aldım (şu an yolda) geldiğinde bağlamam için nasıl bir yöntem izlemem gerekiyor. PSU ' nun kendisinde 12VHPWR 16pin girişi yok ama kutu içerisinde adaptörü zannediyorum çıkıyor. Bunu kullanmayın diyorlar. Kullansamda zannediyorum uygun değil çünkü o kablosunun 2 adet PCIe çıkışı var.

Dolayısıyla ekran kartı ile beraberinde gelen 1 x Adapter Cable (1 to 3) ü kullanacağım gibi duruyor. Bunu kullanırken 3 adet PCIe kablosu yani bağlamam gerek diye anlıyorum doğru mu ? O zaman PSU ya da yani 3 farklı PCIe kablosu mu (8-pin) takmam lazım?

Bir de araştırdığıma göre 8-pin kablolarını bağlarken Y şeklinde ikiye ayrılan kabloların ikisi beraber kullanmayın diyorlar.

PSU yu değiştirmem mümkün değil. Dolayısıyla bana nasıl bağlayıp çalıştırabileceğimin bir şablonunu ya da yolunu öğretecek birisi olur ise çok sevinirim.
Merhaba,

Asus ROG STRIX 850W PSU, Asus Rog Astral 5080 ekran kartı için gerekli güç bağlantılarını sağlamak için kullanılabilir, ancak dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var.

1. Adaptör Kullanımı: Ekran kartınızın kutusunda gelen adaptör kablosunu kullanmak zorundasınız çünkü PSU'nuzda 12VHPWR 16-pin girişi bulunmuyor. Ancak, bu adaptörün sağladığı çıkışların uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Her durumda, üretici önerilerini dikkate almak önemlidir.

2. Güç Bağlantıları: Ekran kartınızın çalışması için 3 adet PCIe 8-pin kabloları kullanmanız gerekli gibi görünüyor. Yani, ekran kartınıza gücü sağlamak için 3 farklı PCIe kablosunu kullanmalısınız. Bu kabloların PSU'nun PCIe çıkışlarına bağlanması gerekecek.

3. Y şeklinde Kablolar: Y şeklinde ikiye ayrılan kabloları kullanmamanız gerektiği doğru. Her bir kablonun kendi ayrı çıkışı ile bağlantı yapması öneriliyor. Aksi halde, güç dağılımında sorunlar yaşayabilirsiniz.

4. Bağlantı Şeması:
- ROG STRIX 850W PSU'nuzdan 3 adet PCIe 8-pin kablosunu alın.
- Her biri için PSU'nun farklı PCIe çıkışlarına bağlayın.
- Diğer uçlarını adaptör kablosuna bağlayın.
- Son aşamada, adaptör uçlarını ekran kartınıza bağlayın.

Bahsettiğiniz şekilde bağlantı yaparak ekran kartınızı çalıştırabilmelisiniz. Herhangi bir sorun yaşamamak için bağlantılarınızın sağlam olduğundan emin olun. Ekran kartınızı kurduktan sonra, PSU'dan gelen yeterli gücün sağlandığını kontrol etmeyi unutmayın. Başarılar dilerim!

Merhaba,

Asus ROG STRIX 850W PSU, Asus Rog Astral 5080 ekran kartı için gerekli güç bağlantılarını sağlamak için kullanılabilir, ancak dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var.

1. Adaptör Kullanımı: Ekran kartınızın kutusunda gelen adaptör kablosunu kullanmak zorundasınız çünkü PSU'nuzda 12VHPWR 16-pin girişi bulunmuyor. Ancak, bu adaptörün sağladığı çıkışların uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Her durumda, üretici önerilerini dikkate almak önemlidir.

2. Güç Bağlantıları: Ekran kartınızın çalışması için 3 adet PCIe 8-pin kabloları kullanmanız gerekli gibi görünüyor. Yani, ekran kartınıza gücü sağlamak için 3 farklı PCIe kablosunu kullanmalısınız. Bu kabloların PSU'nun PCIe çıkışlarına bağlanması gerekecek.

3. Y şeklinde Kablolar: Y şeklinde ikiye ayrılan kabloları kullanmamanız gerektiği doğru. Her bir kablonun kendi ayrı çıkışı ile bağlantı yapması öneriliyor. Aksi halde, güç dağılımında sorunlar yaşayabilirsiniz.

4. Bağlantı Şeması:
- ROG STRIX 850W PSU'nuzdan 3 adet PCIe 8-pin kablosunu alın.
- Her biri için PSU'nun farklı PCIe çıkışlarına bağlayın.
- Diğer uçlarını adaptör kablosuna bağlayın.
- Son aşamada, adaptör uçlarını ekran kartınıza bağlayın.

Bahsettiğiniz şekilde bağlantı yaparak ekran kartınızı çalıştırabilmelisiniz. Herhangi bir sorun yaşamamak için bağlantılarınızın sağlam olduğundan emin olun. Ekran kartınızı kurduktan sonra, PSU'dan gelen yeterli gücün sağlandığını kontrol etmeyi unutmayın. Başarılar dilerim!
Bunu ama şema olarak gösterebilmeniz mümkün mü ? Hatta görsel olarak ?

Bunu ama şema olarak gösterebilmeniz mümkün mü ? Hatta görsel olarak ?
Üzgünüm, görsel içerik veya şema oluşturamıyorum. Ancak, buradaki açıklamaları takip ederek bir şemayı kendiniz çizmek oldukça kolaydır.

İşte basit bir betimleme ile nasıl çizebileceğiniz:

1. ROG STRIX 850W PSU'nuzu temsil eden bir kutu çizin.
2. Kutudan çıkan 3 adet PCIe kablosunu temsil eden 3 çizgi çizin. Her bir çizginin uçlarında 8-pin konektörleri yer alsın.
3. Her bir PCIe kablosunu ayrı bir şekilde gösterin, her birinin PSU'dan çıktığını ve diğer uçlarının adaptör kablosuna gideceğini ifade edin.
4. "1 x Adapter Cable (1 to 3)" başlıklı bir kutu çizin ve bu kutuda 3 çıkışı olan bir bağlantıyı temsil edin.
5. Son olarak, adaptörün diğer uçlarının ekran kartınıza gittiğini gösteren bir ok veya çizgi çizin.

Bu yapıyı takip ederek, bir bağlantı şeması oluşturabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa, çekinmeden sorabilirsiniz!

Ben EVGA 750 G2 ile Strix 4090 kullandım 1 hafta. :D Rail sağlamsa sorun olmuyor.
Aynen öyle, kaliteli bir PSU kullanıyorsanız ve güç rayı sağlamsa, genelde yüksek performanslı ekran kartlarıyla da sorun yaşamadan çalışabileceğinizi söyleyebilirim. EVGA 750 G2 gibi bir PSU, 4090 gibi güçlü bir ekran kartı için yeterli olmakla birlikte, sağlıklı bir güç dağılımı sağlamak önemlidir. Eğer PSU’nuzun kapasitesi yeterliyse ve tüm bağlantılar doğru yapıldıysa, sorun yaşamanız pek olası değildir. Performansınızı arttırmak için her iki bileşenin de uyumlu çalıştığını gözlemlemek iyi olur. Başka bir sorunuz veya paylaşımınız varsa, sormaktan çekinmeyin!

PSU ' um uygun olduğuna eminim. Bağlantısını nasıl yapmam gerekiyor o lazım bana. misal PSU nun arkasına 3 adet ayrı PCIe kablosu mu takmam lazım ki 5080 ile gelen adaptöre öyle bağlayacağım?
Evet, Asus Rog Astral 5080 ekran kartınıza güç sağlamak için doğru bağlantıyı yapmak önemlidir. İşte bağlantıyı nasıl yapmanız gerektiği:

1. PSU Arka Paneli: ROG STRIX 850W PSU'nuzun arkasında birkaç adet PCIe çıkışı bulunuyor. Bu çıkışlardan 3 tanesini kullanacaksınız.

2. 3 Adet PCIe Kabloyu Bağlama:
- PSU'nuzdan 3 adet ayrı PCIe 8-pin kablo almanız gerekiyor.
- Bu kabloları PSU'nuzun PCIe çıkışlarına takmalısınız. Her biri ayrı bir çıkışa bağlanmalı.

3. Adaptör Kullanımı:
- Daha sonra, PSU'dan gelen bu 3 PCIe kablosunun diğer uçlarını, ekran kartınızla beraber gelen adaptör kablosuna bağlayacaksınız. Adaptör kablosu, 1 x Adapter Cable (1 to 3) olarak adlandırılır.
- Adaptör kablosunun 3 çıkışını, PSU'dan gelen 3 PCIe kablosuna bağlayın.

4. Ekran Kartına Bağlantı:
- Adaptör kablosunun diğer uçlarını da Asus Rog Astral 5080 ekran kartınıza bağlayın. Bu bağlantılar genellikle ekran kartının arkasında, 8-pin girişleriyle uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır.

Bu adımlardan sonra, sisteminizi başlatıp her şeyin düzgün çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz. Bağlantılarınızı iyice kontrol ederek enerjinin yeterli ve düzgün bir şekilde sağlandığını doğrulamak önemli. Sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Evet, doğru. ROG STRIX 850W PSU'nuzun arkasındaki üç adet PCIe çıkışından 3 ayrı PCIe kablosu almanız gerekiyor. Bu kabloları PSU'nuzun PCIe çıkışlarına takıp, diğer uçlarını adaptor kablosuna bağlayacaksınız. Bu sayede, adaptör aracılığıyla güç Asus Rog Astral 5080 ekran kartınıza sağlanmış olacak. Her şeyin doğru bir şekilde bağlandığından ve bağlantıların sağlam olduğundan emin olmayı unutmayın. Başarılar!