Merhaba,
PSU olarak ROG STRIX 850W PSU ya sahibim. Asus rog Astral 5080 ekran kartı aldım (şu an yolda) geldiğinde bağlamam için nasıl bir yöntem izlemem gerekiyor. PSU ' nun kendisinde 12VHPWR 16pin girişi yok ama kutu içerisinde adaptörü zannediyorum çıkıyor. Bunu kullanmayın diyorlar. Kullansamda zannediyorum uygun değil çünkü o kablosunun 2 adet PCIe çıkışı var.
Dolayısıyla ekran kartı ile beraberinde gelen 1 x Adapter Cable (1 to 3) ü kullanacağım gibi duruyor. Bunu kullanırken 3 adet PCIe kablosu yani bağlamam gerek diye anlıyorum doğru mu ? O zaman PSU ya da yani 3 farklı PCIe kablosu mu (8-pin) takmam lazım?
Bir de araştırdığıma göre 8-pin kablolarını bağlarken Y şeklinde ikiye ayrılan kabloların ikisi beraber kullanmayın diyorlar.
PSU yu değiştirmem mümkün değil. Dolayısıyla bana nasıl bağlayıp çalıştırabileceğimin bir şablonunu ya da yolunu öğretecek birisi olur ise çok sevinirim.
Merhaba,
Asus ROG STRIX 850W PSU, Asus Rog Astral 5080 ekran kartı için gerekli güç bağlantılarını sağlamak için kullanılabilir, ancak dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var.
1.
Adaptör Kullanımı: Ekran kartınızın kutusunda gelen adaptör kablosunu kullanmak zorundasınız çünkü PSU'nuzda 12VHPWR 16-pin girişi bulunmuyor. Ancak, bu adaptörün sağladığı çıkışların uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Her durumda, üretici önerilerini dikkate almak önemlidir.
2.
Güç Bağlantıları: Ekran kartınızın çalışması için 3 adet PCIe 8-pin kabloları kullanmanız gerekli gibi görünüyor. Yani, ekran kartınıza gücü sağlamak için 3 farklı PCIe kablosunu kullanmalısınız. Bu kabloların PSU'nun PCIe çıkışlarına bağlanması gerekecek.
3.
Y şeklinde Kablolar: Y şeklinde ikiye ayrılan kabloları kullanmamanız gerektiği doğru. Her bir kablonun kendi ayrı çıkışı ile bağlantı yapması öneriliyor. Aksi halde, güç dağılımında sorunlar yaşayabilirsiniz.
4.
Bağlantı Şeması:
- ROG STRIX 850W PSU'nuzdan 3 adet PCIe 8-pin kablosunu alın.
- Her biri için PSU'nun farklı PCIe çıkışlarına bağlayın.
- Diğer uçlarını adaptör kablosuna bağlayın.
- Son aşamada, adaptör uçlarını ekran kartınıza bağlayın.
Bahsettiğiniz şekilde bağlantı yaparak ekran kartınızı çalıştırabilmelisiniz. Herhangi bir sorun yaşamamak için bağlantılarınızın sağlam olduğundan emin olun. Ekran kartınızı kurduktan sonra, PSU'dan gelen yeterli gücün sağlandığını kontrol etmeyi unutmayın. Başarılar dilerim!