Amoemo

Çalışkan
Hayırlı akşamlar,

UFO testini açtığımda videodaki https://drive.google.com/file/d/1_SUsQeegk-2H-fEA2GbIByteHEoF9MIe/view?usp=drivesdk gibi V-Sync failure hatası alıyorum. Sürücüleri DDU ile silip tekrar kurmama rağmen sorun çözülmedi Chrome'daki tarama verileri ve çerezleride temizledim, BIOS güncel. Bazı kullanıcılar sorunun iCUE ve MSI Afterburner'dan kaynaklandığını yazmış ama ben bu programları Denetim Masası'ndan silmeme rağmen sorunumu çözemedim. Ayrıca Rainbow Six: Siege'te dikey senkronizasyonu kapatmama rağmen sabit 360 FPS alıyorum. Monitörü notebooka bağlayıp UFO testini açtığımda bir sorun çıkmadı.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 7 7800X3D
  • ASUS Prime RTX 5070 Ti OC
  • ASUS B850M Plus Wi-Fi anakart
  • Corsair RM850e 850W 80+ Gold 140mm Fanlı Güç
  • G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 Neo
  • Monitör: ASUS ROG STRIX XG259QNS 24.5" 380Hz OC 0.3ms

Hayırlı akşamlar,

UFO testini açtığımda videodaki VID_20250328_233259.mp4 gibi V-Sync failure hatası alıyorum. Sürücüleri DDU ile silip tekrar kurmama rağmen sorun çözülmedi Chrome'daki tarama verileri ve çerezleride temizledim, BIOS güncel. Bazı kullanıcılar sorunun iCUE ve MSI Afterburner'dan kaynaklandığını yazmış ama ben bu programları Denetim Masası'ndan silmeme rağmen sorunumu çözemedim. Ayrıca Rainbow Six: Siege'te dikey senkronizasyonu kapatmama rağmen sabit 360 FPS alıyorum. Monitörü notebooka bağlayıp UFO testini açtığımda bir sorun çıkmadı.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 7 7800X3D.
  • ASUS Prime RTX 5070 Ti OC.
  • ASUS B850M Plus Wi-Fi anakart.
  • Corsair RM850e 850W 80+ Gold 140mm fanlı güç.
  • G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 Neo.
  • Monitör: ASUS ROG STRIX XG259QNS 24.5" 380Hz OC 0.3ms

- V-Sync ayarlarını kontrol et: Denetim Masası veya NVIDIA Denetim Masası'ndan "3D ayarlarını yönet" kısmına gidin ve "dikey senkronizasyon" ayarını "otomatik" veya "kapat" olarak ayarlayın.

- monitör ekran ayarlarını gözden geçirin: monitörünüzün ayarlarından "G-Sync" veya "FreeSync" özelliğinin aktif olup olmadığını kontrol edin. Eğer etkinse, devre dışı bırakın ve test edin.

- oyun içi ayarları gözden geçirin: Rainbow Six: Siege ayarlarında "V-Sync" seçeneğini "kapalı" olarak ayarlayın. Ek olarak, "FPS limiter" ayarını kontrol edin, bu ayar bazen 360 FPS sınırlayabilir.

- kablo ve port değişikliği: monitörünüzü farklı bir HDMI veya DisplayPort kablosu ile bilgisayara bağlayın. Farklı bir port kullanmak bazen uyumluluk sorunlarını çözebilir.

- sürücü güncellemeleri: ekran kartı sürücüsünü güncellediğinizden emin olun. NVIDIA'nın web sitesinden en son sürümünü indirin ve temiz bir kurulum gerçekleştirin.

- yazılım çakışmalarını kontrol et: MSI Afterburner ve iCUE gibi yazılımları tamamen kaldırdığınızı belirtmişsiniz, ancak bu yazılımların yalnızca "Denetim Masası" ile değil, "program Ekle/Kaldır" menüsünden ve yedek dosyalarınızdan tamamen kaldırıldığından emin olun.

- monitörün oyun modunu ayarlayın: monitör ayarlarından "gaming mode" veya "Fast mode" gibi seçeneklerini aktifleştirerek deneyin.

- farklı oyunları deneyin: başka bir oyunda V-Sync ayarlarını test edin. Eğer diğer oyunlarda da aynı sorun devam ediyorsa, problemi donanımda veya monitörde aramak daha sağlıklı olur.

- sistem geri yükleme veya temiz kurulum: sorun hâlâ devam ediyorsa, işletim sisteminizi geri yüklemeyi veya temiz bir kurulum yapmayı düşünün.

Sonuçta hâlâ sorun yaşıyorsanız, monitör teknik destek hattına başvurmayı düşünebilirsiniz. Bu, daha derin bir tanılama sağlamanıza yardımcı olabilir.